Служебният кабинет: Ще изчистим списъците за гласуване от мъртви души!

България отблизо
Хората, които от години живеят зад граница, нямат редовни български документи и на практика вече нямат нищо общо с България, а са само мъртви души, които партиите използват да си повишат процентите, да бъдат изчистени от списъците за предстоящите избори, които ще се проведат на 11 юли.
Тази идея обсъдиха членовете на служебния кабинет по време на заседанието си от 19 май, става ясно от качената стенограма. Целта е да се изчистят списъците от мъртви души.

„Може би с оглед на това, че в НАП има масиви с хора, които са декларирали, че са с трайно пребиваване в чужбина, е добре тези хора да бъдат извадени от списъците. Някаква работна група да се случи и не знам колегите от МВР дали могат да подадат списък на хора с актуални лични документи – било паспорти, било лични карти, за да може хора без български лични документи да няма как да гласуват, така че всъщност списъците да бъдат проверени с тези два налични масиви от държавните институции, за да бъдат допълнително изчистени от мъртви души.“, заяви служебният министър на финансите Асен Василев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *