Ето врътката, заради която Борисов поиска Велико народно събрание!

България отблизо
Страх го е! Той е истински опасен тип. Това са и първите коментари, които започнаха да се появяват в социалните мрежи по повод изказването на премиера Бойко Борисов днес.

 Димитър Стоянов, главен секретар на президента: Когато повториш 100 пъти, че не те е страх от служебно правителство на Радев, то това означава точно обратното! Страх го е! Страх ги е!

 

Весислава Танчева, пиар експерт: Борисов (от бункера): Народът иска справедливост. Това може да се случи единствено и само чрез нова Конституция.
Народът (от площадите): Справедливо е мутрите да се озоват в затвора. За това нова конституция не трябва.
Аз (от офиса): Половината искания на протестите се решават от един прокурор на място и няколко читави съдии.
Но първо #ОСТАВКА и избори, не се правете, че не разбирате!

 

Мартин Димитров: ВРЪТКАТА С ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ, ПРОСТО ОБЯСНЕНА.

ЗАЩО Г-Н БОРИСОВ ИСКА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ?

На първо място, за да спечели време. На второ място, за да затвърди и бетонира властта си.

АМА, НАЛИ ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ГАРАНТИРА МАКСИМАЛНА ПРЕДСТАВИТЕЛНОСТ?

На теория е така. На практика, ще се случи следното. Това са 400 човека, от които 200 ще се избират пропорционално, а 200 – мажоритарно. Спецификата на мажоритарния вот е, че там обикновено печели кандидатът на най-голямата партия. Или на партията, която е силна в определени райони на страната. ПРИ СЕГАШНОТО ПОЛОЖЕНИЕ НА СИЛИТЕ ТЕЗИ 200 МАНДАТА ЩЕ СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ НАЙ-ВЕЧЕ МЕЖДУ ГЕРБ И ДПС.

КАКВО ЩЕ ДОНЕСЕ ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ НА БОРИСОВ И ГЕРБ?

При подобно разпределение Борисов ще намали резултата на извънпарламентарните партии (Демократична България, партията на Слави Трифонов) и ще получи възможността да сформира мнозинство във ВНС.

Промените във ВНС се правят с обикновено мнозинство. ТОВА ЩЕ ДАДЕ НА БОРИСОВ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА НАПИШЕ ТАКАВА КОНСТИТУЦИЯ, КАКВОТО ТОЙ СИ ИСКА.

В това излияние Борисов не пропусна да се прекръсти. Спомена и за манастир в Кърджали, който се строи и предстои да се открива. Спомена колко много манастири се строят.

Човекът ще използва по много извратен начин православната тема, имайки за цел да ни раздели през изповядването на гербаджийското чалга-мутро-православие.

ИСТИНСКИ ОПАСЕН ТИП.

#оставка

Tagged

1 thought on “Ето врътката, заради която Борисов поиска Велико народно събрание!

  1. ТОЧНО! И БЕЗПРЕДЕЛНО ЯСНО – за тези, които умеят да мислят: поредният пирует на Борисов! Но на този тънък лед той ще си счупи главата и ще потъне!!! Тромав си, Борисов – отдавна вече не ставаш за танц, наддаде твърде много…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *