Ето какво направиха повече от нас, че лекарският съюз в Германия иска карантината да отпадне веднага?!

Свят

Германия започва да се връща към нормалния живот, след като скоростта на заразяване бе овладяна и вече един носител на вируса инфектира по-малко от един човек.

В същото време Лекарският съюз в страната публикува своя план за изход от ограниченията и обяви, че вече няма опасност болниците да бъдат претоварени.

Тази сутрин институтът „Роберт Кох“ публикува новите числа на заразени в Германия. Общо в страната има 137 439 потвърдени случаи на хора, инфектиран с Covid-19. 4 110 души са починали от началото на пандемията.

На 100 хиляди души се падат 165 случая на болестта, уточниха още от института.  Засега повечето мерки за социална изолация в Германия остават в сила до 3-и май.Те ще отпаднат частично идната седмица първо за малки магазини и учениците, на които им предстои матура.

Лекарският съюз публикува свой план за отпадане на мерките като дори настоява това да става по-бързо тъй като вече няма никаква опасност болниците да бъдат претоварени. Председателят на лекарската камара Клаус Райнхард дори заяви че отпускането на карантината е бавно и спокойно може да се ускори.

„Няма никакви научни или медицински причини да задържаме ситуацията с мерките такава, каквато е сега“, посочи той.  Според него може да отпадне веднага забраната за контакти с хора извън семейството, пише в своя статия информационния портал Блиц.бг.

Въпросът е какво направиха повече от нас, че закриват карантината?! Или тя  е само за такива като нас, които нямат лекарства и ваксина?! Ако това е истина, ЕС съвсем ще се срине и няма да остане и помен от него. А паническото затваряне на границите на Германия в началото на пандемията говори в полза на тази версия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *