Ето какво направи Владимир Путин след преизбирането на Си Дзинпин!

Свят

Днес Централният комитет на ККП преизбра Си Цзинпин за генерален секретар за трети петгодишен мандат, съобщава БТА.

 

Руският президент Владимир Путин поздрави Си Цзинпин за преизбирането му за генерален секретар на Централния комитет на Китайската комунистическа партия (ККП), като отбеляза високия му политически авторитет и сплотеността на ръководената от него партия, съобщи ТАСС.

„Уважаеми г-н Си Цзинпин, приемете моите най-сърдечни поздравления по повод преизбирането Ви за генерален секретар на Централния комитет на Китайската комунистическа партия. Резултатите от 20-ия юбилеен конгрес на ККП напълно потвърдиха Вашия висок политически авторитет, както и единството на партията, която ръководите“, се казва в писмото.

Руският лидер изрази увереност, че решенията на конгреса ще допринесат за успешното изпълнение на мащабните социално-икономически задачи на Китай, както и за укрепването на позициите на страната на международната арена. „Очаквам с нетърпение да продължим нашия конструктивен диалог и да работим в тясно сътрудничество, за да развием всеобхватно партньорство и стратегическо взаимодействие между нашите страни. Искрено ви желая, скъпи приятелю, нови успехи в отговорната ви работа, добро здраве и благополучие“, подчертава Путин.

Източник: БТА

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *