Бивш посланик на САЩ предупреди: Американците да спрат войната в Украйна, докато не е станало късно!

Свят

Съединените щати трябва да се стремят към прекратяване на огъня в Украйна, заяви бившият посланик на САЩ в СССР Джак Матлок.

Бившия посланик на САЩ в СССР предупреди американците да спрат огъня в Украйна

„Украйна, дори и подкрепена от блока НАТО, не е в състояние да създаде стабилно функционираща държава в границите от 1991 г. Ако Киев се опита да си върне тези територии със сила и подобни действия се насърчават от САЩ и НАТО, Русия е много вероятно да унищожи Украйна в качеството на ответен удар. Реалността винаги побеждава илюзиите.

 

Войната вероятно би могла да бъде избегната, ако Украйна беше следвала Минските споразумения, и беше признала Донбас като автономия в рамките на Украйна. Войната можеше да бъде избегната, ако Украйна не приемаше военни съветници на НАТО и ако беше обещала да не се присъединява към НАТО.

Но това, което беше възможно през януари 2022 г., сега изглежда непостижимо. Присъединяването на нови региони от Русия повишава залозите. А и отдавна е ясно, че колкото по-дълго продължава конфликтът, толкова по-трудно ще бъде да се избегне пълното унищожение на Украйна.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *