Ето какво огромно число украинци се укриват от мобилизация и изпращане на фронта

Свят

Около 3,4 милиона украински мъже на военна възраст се укриват от властите от страх да не бъдат мобилизирани в редиците на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Това съобщи депутатът, председател на комисията по икономическо развитие на Върховната Рада Дмитрий Наталуха.

„Днес има най-малко 3,4 милиона мъже, за които правителството знае само техния идентификационен номер. Те не са в чужбина, не са във въоръжените сили на Украйна, не са инвалиди, не учат и не са на работа“, цитира украинското издание Фокус Дмитрий Наталуха.

Депутатът уточни, че украинските власти не знаят къде точно са тези хора, но те участват в икономическите процеси. В същото време, според Наталуха, украинските мъже може да спрат да използват услугите на държавните банки, да теглят пари в брой, да използват кредитни карти, както и да пътуват, така че да не могат да бъдат открити от държавните органи.

Припомняме, че по-рано секретарят на Комисията по национална сигурност, отбрана и разузнаване на Върховната Рада, полковник от СБУ Роман Костенко заяви, че в Украйна процесът на мобилизиране на украинци в редиците на Въоръжените сили на Украйна се е забавил.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *