Проф. Витанов: Русия напредва, Западът губи, а нашите наведени политици подписват с губещата страна

Свят
Кратка информация за политиката и войната за 29 февруари 2024 г.
Днес е особен ден – случва се веднъж на 4 години. Съобщиха ми, че книгата за Япония е отпечатана и днес ще я има вече в някои книжарници в София. Повече информация ще мога да ви дам утре.
Вътрешният коментар както знаете, е на основата на цитати от Кейнс. Да видим какво ни е нагласил за днес лорд Кейнс
Джон Мейнард Кейнс (ден 24)
Исторически ред, загиващ от собствената си ръка. Прав е Кейнс, като се замисли човек и се сети за комунизма и Съветския съюз. Пак е прав, като се замисли човек за съвременното западно общество. Натъпкани с отровна идеология, по върховете на западните общества стоят пълни неадекватници, които ги водят към пропаст. Ако някой ще ми възразява, да се сети, че по времената на Кол и Митеран състоянието на обществото беше съвсем друго. После дойдоха Меркел и Оланд. Гниенето започна и днес е съвсем очевидно. Грешната линия на развитие води към области в социалното пространство, които са пълни с кризи и с конфликти. Това ни чака.
Погледнете какво става у нас. Тъй наречената сглобка е в амок. Хванали са се гуша за гуша. Чакат “чудото” – набиване на канчетата от мястото, което кодово наричам Хълма с козичките. Необходима е голяма външна сила, за да не се разхвърчи изкуствената конструкция. Интересно, ако има нови избори, пак ли ще играят същия номер – ама мразим ги до смърт, ама никога няма да правим коалиция с тях и после, след изборите – пак да се вземат и да се целуват и да почнат да пеят на избирателя – …Отшумя като приказка, каквото ни свързваше….
Страх ги е. Страх ги е от наказателния вот. От друга страна – лакома работа. Гледат да преядат с власт, колкото могат. Прав е Кейнс. От собствените си ръце ще загинат. Просто наблюдавайте. Следващата седмица ще е пълна с прелюбопитни събития. Набиването на канчета означава, че едната от страните в сглобката позорно ще клекне и ще бъде наведена. Да видим, коя ще е тя.
Стига за това.
Международна тема днес – войната в Украйна. Другото се развива съгласно прогнозите. През съдебната система се опитват да създават проблеми на чичо Дончо, като се опитват да го махнат от първичните избори в Илинойс, заради, забележете, подозрения, че правил опит за преврат на 6 януари 2021 г. Чакайте, бе, агалар, откога подозрения, недоказани в съда са основа за ограничаване на права в САЩ? Какво ли гласеше прочутата 14-та поправка в конституцията им? Или за едни има 14-та поправка в конституцията, а за други няма? Жалка работа, да ви кажа аз. От друга страна , дядо Джо бил в перфектно здраве. А-ха, а-ха, вярваме бе вярваме. Жалка работа. Но, както е казал Кейнс, общественият ред загива от собствената си ръка. Америка беше велика. Беше. Ако ще ревете срещу мен по този повод, вижте какво ви казва чичо Дончо – “Да направим Америка велика отново”. Интересно ми е, ще се намери ли български шадраван-юрдек, който да изкряка нещо срещу това.
А какво точно става в Украйна?
Ами става това, което ви е прогнозирано. Голямата топка се движи на запад, малката топка не може да я спре. Ако си спомняте, всичко почна невинно – руснаците превзеха Мариинка и фронтът покрай Авдеевка рухна. Беше превзета и самата Авдеевка – най-голямата украинско укрепление в Донбас – базата за атаките срещу Донецк. Почнаха да падат едно след друго селата около Авдеевка. Украинците пробват да се закрепят на линията Тоненкое – Орловка – Бердичи. Руснаците загризаха тая линия от юг и Тоненкое е почти превзето. Руснаците контролират половината Орловка.
Вчера ви показах, че има математически модели на военни действия. Както и очаквах, математическите формули не ви харесват. Искате резултатите с думи прости. Ами, ето ви малко резултати. Запомнете името Карловка. Очакванията са, че линията Тоненкое – Орловка-Бердичи ще бъде пробита – това отдавна ви го писах. Украинците ще се опитат да се закрепят на линията Курахово – Карловка – Очеретово с тилова част в Селидово.
По на север – линията Купянск – Славянск. Украинците още държат Северск. Това е на прекия път Лисичанск – Славянск. По важна е какво става на север от този път. Руснаците превзеха Макеева и оттам атакуват 15 000-на украинска групировка северно от Славянск. Разбиването на тази групировка ще отвори пътя на руснаците към Лиман. Целта е ясна – обхващане на северния фланг на украинската отбранителна линия Константиновка – Краматорск – Славянск. Констонтиновка, това е градът, който е зад Часов Яр, когото руснаците атакуват. Загризали са значи и южния фланг на тази линия. Нали помните, кое ви писах, че ще е решаващото сражение в тая война? Не се чудете, ако на този участък стане доста горещо в следващите месеци.
И тъй, положението по фронтовте не е розово за украинската страна. Ама никак. И никаква нескопосана пропаганда не може да го прикрие.
А какво правят нашите “юнаци”-управленци? Правят това, за което са ги навели. По-интелигентна политика трябва тук – казва Витанов. Ами, ами. Подписват милите декларации с губещата страна. Кълнат се, че няма да пращат войници, ама след като се разбра, че идеята за изпращане на войници умрЕ. Едни БТР-и не могат да пратят. Интересно ми е , дали могат да победят и кофата с пуканки на дивана. Ама са ербап на думи. Ами хайде, като сте ербап, Зеленски има нужда от пушечно месо. Помогнете му, грабвайте по един калашник – и на фронта. Следвайте
Закон на Витанов: Свистящият над празната глава куршум е най-добрия начин да я напълниш с разумни идеи.
Като ви посвирят куршуми покрай главите, тия, които останете живи, съвсем друго ще приказвате и правите. Но-о-о, както виждате, планини от приказки, а на практика – нищо – ентусиазъм няма. Защо няма. Защото има
Закон на Витанов: Едно е разярено да плющиш шкембета по жълтите повета, а съвсем друго е да ти свири музика от куршуми и снаряди, докато плющиш шкембето в калния окоп, рискувайки живота си за чужди интереси.
Хайде, отивайте да ви свири музиката на Смъртта в окопите. Не-е-е, няма да отидат. Патриоти са те-е-е-е. Душа дават, за Украйна, за свобода…. А нещо да направите за българския народ? Как ,бе Витанов, не виждаш ли, дългът расте! А-да-а-а-а. Душата на народа много ще се радва.
Е, стига по това за днес.
Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса
Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 583 дни.
19 месеца са 580 дни. 19 месеца валидност. Броячът върти. 20 месеца са 612 дни
Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 686 дни. 22 месеца са 671 дни. 23 месеца са 701 дни. Над 22 месеца валидна прогноза. Броячите си въртят. Като дойдат следващите епидемии, вадете числата от тези рекорди и сравнявайте. И тъй ще разберете кой колко струва. Много искам да видя, как насред вълни и зарази, някой ше ви направи прогноза, която ще е валидна 686 дни. Но вероятно няма да съм жив, да го видя това.
Що де отнася до ковида, знете какво трябва да правите.
1. Вършите си работата спокойно и спазвате елементарните предпазни мерки. Знаете, че здравната система се справя добре докъм 500 регистрирани случая на ден. Индикатор за проблеми са 7 последователни дни с над 500 случая.
3. Не се очакват проблеми с ковида и до средата на март. Няма да има опасност, няма да има 7 последователни дни с над 500 регистрирани случая на ден. Спокойно си вършете работата и спазвайте елементарните предпозни мерки. Юрдеците могат да крякат. Като направят прогноза за епидемия, която да е валидна 684 дни, тогава ще ги взема насериозно.
За грипа – спирам с прогнозата. Вълната си заминава, съвсем според прогнозата.
Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *