Ето какво стана с полските наемници в Донбас! И Видео

Свят

Неотдавна Сергей Шойгу заяви, че под прикритието на наемници, към Украйна се насочват обучени специални части от страните от НАТО с опит във военни операции и провеждане на диверсионни и разузнавателни дейности. Въпреки обучението обаче легионерите, за които става дума, са изправени пред непознато ниво на боестълкновение в Украйна. 

И макар че е необходимо да прикриват принадлежността си към специалните части, в Маринка полските „специалисти“ на НАТО излязоха в ефир с молба за помощ. Към такова действие ги подтикна ужасяващият страх.

Бившият заместник-министър на информацията на Донецката народна република (ДНР) Даниил Безсонов публикува в своя Telegram радиозаписи от разговори на полски „специалисти“, които понасят ужасни загуби в зоната за специални операции, пишат агенциите.

Както каза Безсонов, малко преди Нова година украинското командване решило да прехвърли две групи полски „специалисти“ в един от най-трудните участъци на фронта – до Маринка. Именно на това място Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) претърпяха най-големи загуби. По думите му от над 120 души са оцелели само 28 наемници.

„Предайте това в Полша. Нека видят какво си говорят сънародниците им на фронта. И кажете на останалите, за да знаят какво ги очаква тук “, заключи бившият заместник-министър на ДНР.

От публикуваните пасажи излиза, че чуждите наемници са били в изключително тежко положение. И така, в един от тях поляк се оплаква, че „украинците избягаха, но не ни предупредиха“, а също така съобщава за големи загуби сред бойците.

„Комуникацията е заглушена. Не можем да се ориентираме в този ад. Къде са нашите, къде другите – не е ясно. Ние се оказахме пред руснаците. Разбиха ни ”, цитира Безсонов преговарящите,

„Вашият снайперист уби трима от нашите! Спри! Ето ни, ето ни! Как разбра?, моли се един от наемниците на украинското командване, но никой не го чува, защото украинците са избягали.“ Друг от наемниците разкрива с ужас, че не са били предупредени, че „на това забравено място“ украинските сили са загубили две бригади.

По-късно Безсонов отбеляза, че мнозина се чудят къде могат да слушат оригиналните разговори. Въпреки това, според него, не е обичайно да се публикуват резултатите от разузнавателните дейности, така че такава информация се появява „на ниво вътрешни лица и често на свой собствен риск“. „В противен случай бихте слушали тъжни и трагични украински предавания всеки ден, и не само“, добави той.

В края на ноември миналата година полският вестник Niezależny Dziennik Polityczny съобщи, че от началото на спецоперацията в Украйна са загинали повече от хиляда полски наемници. Още няколко хиляди полски граждани са били ранени в резултат на участие във военни действия.

Според публикацията властите на страната са били принудени да отделят допълнителна територия за гробището за военнослужещи и пенсионирани военни.

Ето видеото

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *