Изненада: Ето как руската армия унищожи западни танкове скрити в Запорожие

Свят

В района на град Запорожие, някои части от който все още се контролират от украински формирования, през нощта на 29 март бяха унищожени танкове западно производство, пишат чуждите агенции.

 

Според военни кореспонденти, танковете чуждестранно производство са били разположени в „един незабележим хангар“ близо до Запорожие. Явно западните танкове са били подготвяни за пролетното контранастъпление на украинските войски. Сега, обаче, няма да участват в никакъв щурм.

Очевидци първо видяха как в хангара бяха вкарани танкове, явно чуждестранно производство. След известно време хангарът бил ударен от ракета, изстреляна от руските въоръжени сили.

Броят на танковете в хангара бил около 10 единици. Що се отнася до техния модел, очевидците не са могли да кажат на военния кореспондент, тъй като не разбират от чужди танкове на това ниво.

Все пак не е изключено това да са танкове Leopard германско производство, които в момента се продават на въоръжените сили на Украйна от редица европейски държави. Техният брой, обещан от въоръжените сили на Украйна, е няколко десетки единици, докато британските танкове Чалънджър трябва да бъдат доставени на Украйна в количество само 14 единици.

Руското ръководство отдавна предупреждава режима в Киев и страните от НАТО, че всяка военна техника и оръжия западно производство, които се озовават на територията на Украйна, стават законна цел за удари на руските войски.

Доставката на западно оръжие, според руското външно министерство, само допринася за по-нататъшното ескалиране на конфликта и в никакъв случай не го доближава до мирно уреждане. Но западните страни не приемат този аргумент на руското ръководство и продължават да прехвърлят въоръжение и техника в Украйна в големи количества, увеличавайки обема на доставките и производството.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *