Ето как украинската отбрана показа пълното си безсилие!

Свят

При опит за отблъскване на нападение на безпилотни самолети-камикадзе в района на Одеса украинските системи за противовъздушна отбрана показаха не просто нулев, а по-скоро отрицателен резултат от работата си, пишат агенциите. 

Както се оказа, в процеса на изстрелване на противовъздушна управляема ракета по дрон- камикадзе, ракетата, издигайки се на височина от няколкостотин метра, внезапно започва да пада директно върху позициите на украинските войски, като по този начин причинява доста щети.

На видеозаписи, заснети от свидетели, се вижда, че зенитни оръдия стрелят по дрона без абсолютно никакъв резултат – нито един от изстреляните снаряди не може да уцели дрона.

Освен това по дрона е била изстреляна и зенитна управляема ракета от комплекс С-300, но ракетата пада директно върху позициите на украинските войски. За капак на всичко дронът-камикадзе успява успешно да удари избраната цел. Това показва, че работата на украинските системи за ПВО е напълно неефективна, поне в ситуацията, представена на кадрите от видеото.

Една от причините за падането на ракетата върху позициите на украинските войски е използването на ракети с изтекъл срок на годност, за което бе съобщено многократно, включително преди началото на конфликта, но въпреки този факт, въоръжените сили на Украйна продължават да използват тези оръжия, пишат някои агенции.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *