Ето кои се целят в опразнените министерски столове! Ще се шокирате!

България отблизо

Борисов изпусна клапана на народното напрежение и уволни трима от министрите си.

За Радев отдавна беше ясно, че ще го махнат, защото той натвори толкова много гафове, че никой вече не може да ги изброи. Като се започна още от януари с шесторното убийство в Нови Искър и удобно самоубилия се убиец и се мине през всички неразкрити престъпления и отвличания. Та чак до ареста на стачкуващи майки от жандармерията.

Московски го отнесе заради неволното убийство на сина си, а Нанков ей така. За да запълни бройката.

Така Борисов си изми ръцете от трагедията в Своге и се опита да покаже на народа колко е строг и справедлив. Народът обаче не е доволен и масово пита кога самият премиер ще даде оставка, защото той е солидарно отговорен за случващото се в България. И най-вече за калпавия асфалт, който всеки ден взима жертви.

Още преди седмица писахме, че краката на Нанков се клатят не за друго, а защото това е креслото на Лиляна Павлова и тя трябва да седне в него. Това е първото име, което се носи в публичното пространство. Ако Борисов върне любимката си на стария пост, ще си вкара невероятен автогол. Защото Царицата на асфалта носи не по-малка вина за случилото се с магистралите и пътищата и то е съучастник във вината цели два мандата. Павлова се кани да се върне на мястото си, това ще предизвика ново народно недоволство.

Другата амбициозна дама, която отдавна чака пак министерски пост, е Десислава Атанасова. И нейното име се спряга за стола на Московски. Юрист е жената, дялан камък, където да го сложиш, веднага ще се напасне. И не точно тя, а амбицията й. Атанасова обаче също е бомба със закъснител, народът нито я обича, нито уважава и няма да бъде приета радушно, а с освиркване. И с нея Борисов ще си вкара втори автогол. Но хора вече са я видяли да обикаля централата на ГЕРБ и  въодушевено да коментира рокадите.

Тома Биков също е вариант. Гербераст до мозъка на костите си, верен на партията до гроб, или поне докато има  интерес. Но той също е рисков и не се радва на народна любов.

Тези се натискат най-много, стана ясно от източници от ГЕРБ.

Борисов обаче ще се помъчи да назначи компромисни фигури, които да не са компрометирани имена, смятат от партията. А някои даже злорадстват, че Лиляна Павлова ще остане безработна.

Да не забравяме, че и апетитът на патриотите се засилва и те ще се намесят. Най-голяма борба ще има за силовото министерство. Те имат вече военното, но няма да им е излишно МВР. МВР обаче е дясната ръка на Борисов и на цялата върхушка и няма да го даде.

Това ще предизвика нова криза в коалицията и правителството ще се разклати.

Как ще го крепи Вожда, нямаме идея.

Българите искат само една оставка и тя е неговата!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

1 thought on “Ето кои се целят в опразнените министерски столове! Ще се шокирате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *