Жесток скандал: Тошко Йорданов посече Асен Василев

България отблизо

„Единственият начин да станем нормална европейска държава с нормални доходи е да изградим страна, която не зависи от Румен Гечев, Асен Василев или Станислав Балабанов. Трябва да има система, която да позволи да има честни конкурси и хората, които са с най-добри качества, да ги печелят“, каза той.

„Нямам претенцията да съм най-честният човек в държавата, но България да заслужава да има честни хора. Сега ще помоля да си тръгна, защото имам ангажименти“, призова Василев.

Теменужка Петкова от ГЕРБ, която също е член на комисията, призова Василев да припомни, когато говори за беззаконие, по времето на чие правителство е бил арестуван лидерът на най-голямата политическа партия в България и то незаконно и кой точно е бил вътрешен министър тогава.

„По време на правителството на Кирил Петков, с министър на вътрешните работи Бойко Рашков. След ареста пък бивш финансов министър от ГЕРБ бе вкаран в списъка „Магнитски“, заяви Василев, визирайки Владислав Горанов.

Тези му думи обаче ядосаха председателя на комисията – Тошко Йорданов от ИТН, който директно го посече:

„Не ме правете на луд! Списъкът „Магнитски“ бе попълнен с лицето Владислав Горанов преди това, хич не си го приписвайте като заслуга“, отсече той.

„Не, Влади Горанов беше сложен година по-късно“, започна да спори Василев.

„Доказателствата за ареста ви бяха Кирил Петков пред Бойко Рашков с информации от „Гугъл“, без даже да известите някой от партньорите си тогава, каквито ви бяхме ние. Да ви имам честната шефка на митниците сега, с честния ви вътрешен министър, с честния ви главен секретар на МВР, с честните ви хора, с които сте се събрали. Довиждане!“, изпрати го Тошко Йорданов и с това прекрати заседанието на комисията.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *