Журналист разкри каква стратегия има Ердоган за следващото правителство на България

България отблизо
Най-потърпевши от санкциите ще бъдат не ГЕРБ, а ДПС, ако не вземат мерки. Това заяви журналистът от 24rodopi.com Илхан Андай. По думите му срещата на турския президент Реджеп Таийп Ердоган и лидерът на ДПС само няколко дни след новината за санкциите от САЩ, е посещение на пожар.

„Тези санкции са необичайни преди избори и напомнят на политическата динамика от зората на демокрацията. Тези санкции вкараха и ДПС в динамиката на политическите процеси. Това наложи Мустафа Карадайъ и ДПС да отидат в Турция.

Основна заслуга и роля за тази среща играе турския посланик в София Айлин Секизкьок, която е допринесла много за подобряването на отношенията между Ердоган и ДПС, след като предишният дипломатически представител на Анкара  ги влоши в периода между 2015 и 2017 г. с опита за създаване на инженерна партия в България на управляващите в Турция“, коментира той, визирайки ДОСТ на Лютви Местан.

 

Според него от много отдавна управляващите в Анкара не искат да изпускат диалога с етническите турци в България.

 

„За Доган най-важното е изборната аритметика. Той има достатъчно много информация, за да анализира, че ударът срещу Пеевски и ДПС ще инкасира загуби в България. В Западна Европа хората оцеляват без ДПС. Изселниците обаче виждат като най-близък субект ДПС. Търси се как партията да остане значима в парламента, а не да бъде просто представител на етническите Турци“, коментира той.

 

ДОСТ е била създадена изцяло от партията на Ердоган, категоричен беше журналиста.

 

„Карадайъ може да е полезен на Ердоган  за един римейк на опит да завладее ДПС отвътре“, ксмута още Андай.

 

Ердоган имал близкосрочни стратегии: „Той вижда Даниел Митов като премиер, а Карадайъ като вицепремиер. Това ще вдигне рейтинга и на патриотите“.

 

По думите на журналиста електоралната машина на АКП ще помага на ДПС да влезе във властта.

А ето и една статия, която още преди няколко години предвиди какво ще се случи сега. Вижте ТУК 

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.