Няма лабаво! Премиерът Янев взема спецслужбите на пряко подчинение! Няма да има фалшификации на изборите!

България отблизо
Премиерът Стефан Янев лично ще наблюдава дейността на министъра на финансите, на министъра на външните работи и на държавните агенции ”Разузнаване”, ”Национална сигурност” и ”Технически операции”, съобщиха от правителствената информационна служба.

Министър-председателят Стефан Янев разпредели между тримата вицепремиери функциите по координация на общата политика на правителството и по взаимодействието с органи на изпълнителната власт към Министерския съвет.

 

Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Бойко Рашков ще отговаря за 6 министерства и 7 агенции. Той ще координира работата на министрите на енергетиката, на отбраната, на правосъдието, на регионалното развитие и благоустройството, на околната среда и водите и на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

 

Рашков ще осъществява взаимодействието на правителството с Държавна агенция „Електронно управление“, Държавната агенция за българите в чужбина, Държавна агенция „Архиви“, Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“, Държавната комисия по сигурността на информацията, Държавната агенция за бежанците и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

 

Заместник министър-председателят по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев ще отговаря за 7 министерства и 8 агенции. Той ще координира работата на министрите на културата, на здравеопазването, на икономиката, на туризма, на младежта и спорта, на земеделието, храните и горите, на образованието и науката.

 

В ресора на Донев са още Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионално образование и обучение, Националния компенсационен жилищен фонд, Държавната агенция за закрила на детето, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, Агенцията за публичните предприятия и контрол, Агенцията за ядрено регулиране и Патентното ведомство.

 

В ресора на вицепремиера по управление на европейските средства Атанас Пеканов са единствено Националният статистически институт и Държавната агенция за научни изследвания и иновации.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *