Завесата се повдига след днешната среща на президента Радев със служебните министри!

България отблизо

Ще видим дали ще остана военен министър. Това каза министърът на отбраната Георги Панайотов пред журналисти на излизане от Администрацията на президента.

Срещите не са официално обявени, но до момента от президентската институция излязоха екоминистърът Асен Личев, образователният министър Денков, регионалният Виолета Комитова, енергийният Андрей Живков и на културата Велислав Минеков.

Военният министър Георги Панайотов беше спрян от журналисти, но като колегите си не даде конкретен отговор какъв е бил поводът за посещението му при Румен Радев.

Той отговори и защо не е присъствал на заседанието на Комисията по отбрана днес сутринта. „Не се чувствах добре от вчера. Вирус. Не е коронавирус. Ходих днес да си правя изследвания. Бях във ВМА, където ми направиха процедури и сега се чувствам по-добре“, заяви още Панайотов.

Вицепремиерът по европейските въпроси Атанас Петканов също бе лаконичен и заяви само, че в следващите дни всичко ще е ясно. Отказа да даде повече информация и да отговори на въпросите, допълва news.bg.

Земеделският министър Христо Бозуков заяви, че утре медиите щели да разберат дали остава министър в новия кабинет на президента Румен Радев или не. Той уточни, че не се е виждал с президента, а с други хора в президентството.

Служебният външен министър Светлан Стоев също като колегата си Христо Бозуков заяви, че не се е видял в президентството с държавния глава Румен Радев, попълнил декларация. На въпрос за напускане ли е била тази декларация, Стоев заяви: „Да, как познахте?“ И той уточни, че е бил в администрацията на президентството.

Стои голямата въпросителна – дали министрите Кирил Петков и Асен Василев ще останат в управленския екип или ще поемат по свой политически път.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *