Замеряха с яйца здравния министър в Пловдив, той се похвали, че не го уцелили! Двама са арестувани

България отблизо

Двама души са арестувани, тъй като на влизане в Областната управа в Пловдив са замеряли с яйца здравния министър Костадин Ангелов и са използвали нецензурирани думи и викове.

Министърът бе в града под тепетата заедно с областния управител Дани Каназирева, където участва в ежедневния медицински щаб. Той коментира ареста на двамата протестиращи така:

„Не успяха да ме ударят с яйце. Смятам, че по-добрият начин е комуникация отколкото проява на агресия“. Министърът определи ситуацията в Пловдив и областта относно COVID-19 обстановката като много добра и комуникацията между институциите като отлична.  Той подчерта, че заетостта на леглата в болничните заведения, осем от които в Пловдив и две в областта, е по-ниска отколкото общата за страната.

В интензивни отделения от началото на пандемията са 99 лица в областта, от които вчера 6, но днес вече 4, тъй като две лица починали. 126 са заболелите медици от началото на пандемията, 76 от които са излекувани. Към момента има 52 активни с коронавирус медици, 6 от тях са в болница, а 46 са на домашно лечение.  В здравните заведения има 110 свободни легла.  Днес има нови 3 заболели медицински лица, едното от които работи в администрацията, както и две медсестри от Карлово.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *