Зам.-председател на ЕП обвини Борисов в разпространение на фалшиви новини!

България отблизо
Заместник-председател на Европарламента обвини българското правителство в публикуване на фалшиви новини. Катарина Барли е член на Комисията по граждански свободи (LIBE), и на Работната група за върховенството на закона, която миналата седмица изслуша представители на българската власт и гражданско общество за ситуацията в страната.

По време на дебат в LIBE Барли коментира, че правителството на България е публикувало „абсолютно лъжлива информация за съдържанието й и всъщност е излъгало какво е коментирано и какви са били изводите за страната“.

Дебатът е свикан, за да бъде обсъдено върховенството на закона за всички държави-членки на ЕС и да замести Механизма за сътрудничество и проверка (CVM), който се отнасяше само за правосъдието в България и Румъния. Барли е и т.нар. докладчик в сянка за него, пише още Дневник.

„Това е един от жизненоважните текстове, които трябва да подготвим“, коментира зам.-председателят на ЕП.

„Казвам го особено след последната сесия на мониторинговата група за върховенството на закона, която беше за България. Тя бе разтревожена не само по отношение на съдържанието,  че няма никакво върховенство, но и на реакцията на правителството, което публикува абсолютно лъжлива информация за обсъжданото и поднесе на народа фалшива новина, че всичко е наред.

Наистина са ни нужни обективни инструменти, за които сме постигнали съгласие“, допълва Барли.

Ние говорим и правим едно, а се случва съвсем друго.

Правителството просто излъга народа

loading...

Tagged

1 thought on “Зам.-председател на ЕП обвини Борисов в разпространение на фалшиви новини!

  1. Ало, istinata.net, слагайте главни букви и в края на всяка дума за по-сигурно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *