Иван Гарелов категоричен: След изборите ще има нови избори

България отблизо
След изборите ще има нови избори. Причината е, че резултатът от 2 октомври няма да е стабилност, защото разпокъсаността в парламента няма да успее да състави правителство. Това каза журналистът Иван Гарелов.

„Дори много малки участници въобще няма да участват и се отказаха в последния момент от надпреварата, защото се правят дребни сметки. „Продължаваме промяната“ държат на това – те искат да се опитат, защото след като паднаха от власт, те възвърнаха част от така доверието или по-скоро симпатията на младите хора. Оказа се, че независимо от много грубите фалове, които те правиха и грешки, все пак те се възприет от младото поколение като единствената сила, която ги представлява“, посочи Гарелов пред bTV.

Той вижда и БСП като партия в изгодна позиция, защото по време на служебното правителство е била в ролята на крепител на коалицията.

„БСП и Нинова действаха в правителството – спечелиха авторитет, който бяха загубили отдавна и сега имат визия на модерна партия“, добави Гарелов.

Според него „Демократична България“ е по-скоро губеща от тази липса на съюз, който понесе негатив от съвместното управление на леви и десни политически формации.

Гарелов коментира лаконично и смъртта на Михаил Горбачов: „Смъртта не избра точния човек“, заяви журналистът.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *