Иван Гарелов се изметна: Скочи срещу президента Радев! Бил прикривал страх от ИТН. Кой може да повярва на това?!

България отблизо

„Слави не ме учудва. Има последователност в имената, които се лансират“, така журналистът Иван Гарелов започна своя анализ на политическата обстановка у нас.

По думите му, в Гърция са се случили подобни събития.

„Трябва да се примирим с факта, че времето на площадните герои е дотук. Идва времето на технократите.

Претенциите на Слави са, че е спечелил изборите.

Претенциите на „Демократична България“ (ДБ) са, че имат най-голям политически опит, а и дадоха най-много пари за политическата си кампания. Те имат интерес от нови избори.

Претенциите на тримата мъже и трите жени, които си сменят имената на партията им, е че са били главни действащи лица на протестите“, уточни Гарелов в сутрешния блок на БНТ.

Според Гарелов, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов трябва да разбере, че неговото време си е отишло. „Томислав Дончев е технократът там, а Даниел Митов е младо момче, но е тръгнало по партийната линия“, поясни журналистът.

Той бе категоричен, че БСП са направили много грешки през кампанията си: „През цялото време на кампанията работеха против Слави, но така се разбиха нещата, че те останаха единствените, които са приемливи за коалиция“.

„Не е смущаващо, а е най-естественото да гледаме управление, съставено от „Има такъв народ“ (ИТН) и БСП. Тъжно е за ДБ, че си поставиха нереални цели, но още не се знае дали ще са опозиция“, каза още Гарелов.

„Те тепърва се формират като политици. Изживяват политическата си трансформация пред очите ни“, така журналистът определи причините от ИТН да сменят имената на премиерите, които предлагат.

Слави в никакъв случай няма да приеме открито сътрудничество с ДБ и ДПС. Ще се опита да запази някаква своя линия и позиция, колкото и да му е трудно“, поясни още Гарелов.

„Това, което се случва в България е в непосредствено последствие на това, което направи Радев. Той излезе с юмрука напред и със своите прокламации даваше насоки на протестното движение. Дори и с избора на служебния кабинет.

Той по открит начин стана фигурата, която влия в моментна на политическото развитие на България. Това, което се случва в последните дни, обаче не му харесва.

Това поставя на изпитание неговата политическа фигура и това дали ще спечели втори мандат като президент.

Иска да се предпази от избори 2 в 1, защото това означава, че всички партийни лидери до един ще бъдат кандидати за президент“, каза Гарелов за случващото се с президента Румен Радев.

Журналистът и каза защо държавният глава изненадващо обяви, че ще връчи мандата на ИТН в петък (30 юни) в 17 часа.

„Петък, пет часа… това е времето, в което искаш да скриеш нещо“, категоричен бе Гарелов.

Нека попитаме Гарелов какво има да крие президента Радев?! Него герберите го чоплиха и нищо не можаха да открият.

А що се отнася, че президентът се страхувал от Слави и ИТН, това е тъжно и смешно. Та рейтингът на Радев е в небесата, а Слави е много малък за него.

Някога прогнозите на Гарелов се посрещаха с уважение. Но явно и неговото време отмина.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *