Извадиха бисерите на Денков! Да се смеем ли, да плачем ли…

България отблизо

На Фейсбук страницата на Министерски съвет се появи новият бисер на властта, която се похвали, че имаме пълноправно членство в Шенген по вода и въздух.

 

В стремежа си да се борят с фалшивите новини премиерът Денков и министрите му  показват завидна политическа и комуникационна неадекватност.

 

Ето с какво са ни осветлили управниците ни, без редакторска намеса:

 

❗ Известен похват на пропагандата с дезинформация е подхвърлянето на данни и числа, които нямат общо с конкретната тема на разговор, но са достатъчно впечатляващи, за да объркат хората и да всеят страхове у тях.

Успехът на България с пълноправното членство в Шенген по въздух и вода разочарова мнозина извън властта, които работят за чужди интереси и не искат българите да живеят свободно, с висок стандарт, като европейци. И те упорито продължават да разпространяват фалшиви новини за бежанците, които Австрия може да ни върне по силата на Регламента Дъблин.

 

❌ Фалшивата новина: Около 5000, или 6000, или 10 000, или 15 000, или даже 20 000 бежанци от Австрия ще нахлуят в новите лагери, които България ще построи.
Ще видите близки до тези числа в твърденията на почти всички източници на дезинформация, цитирани от таблици с неясно предназначение.

 

✔️ Фактите:

•България не е изправена пред криза за настаняване на бежанци от трети страни. Не се строят нови бежански центрове.
•България получава запитвания по реда на Регламент Дъблин не само от Австрия, но и от всички държави членки на ЕС още от 2007, откакто членуваме в Евросъюза. Задължението на страната ни е да отговори на запитванията в съответните срокове. Отговорът може да бъде, че България поема или не поема такава отговорност. От всички направени запитвания, които се получават всяка година, отпадат лицата, за които страната ни е дала отрицателен отговор за прием, както и тези, за които сроковете за прехвърляне са изтекли. Освен това чужденците имат право да обжалват решението си за трансфер към България – и в много случаи обжалването е успешно. Често бежанци в Австрия, за които тече процедура за връщане в България, в хода й мигрират към други държави. Всякакви предварително обявени данни в таблици (например за запитвания, кореспонденции и процедури) преди реално осъществените трансфери, нямат отношение към действителния брой бежанци, които се приемат обратно.

 

➡️ Да си припомним: През цялата 2023 година заявените входящи трансфери от Австрия към България са 193, като реално осъществените от тях са 113.

 

❗ Всякакви други твърдения са нищо повече от злонамерена пропаганда, израз на политически амбиции, против българския национален интерес.

 

Пак на страницата на МС във Фейсбук премиерът Денков нарича президентът Радев „едно лице“.

 

Ето и този скандален пост на правителството на България:

 

????️Премиерът акад. Денков коментира пред медии в Монтана сезирането на Конституционния съд от страна на президента относно промените в Конституцията:

 

➡️Президентът Радев е заинтересована страна заради промените, свързани със служебните правителства. Всеобщo е мнението на политическите сили, които подкрепиха промените в Конституцията , че беше необходимата промяна както в правосъдната система, която не се оспорва, така и по отношение на статута на служебните правителства, които се оказват без парламентарен контрол в дълги периоди от време.

 

????Няма как президентът, който е злоупотребил с това право, да бъде някакъв съдник на това, което е направено като промени. Единственият съдник е Конституционният съд! Всякакви други коментари са излишни. Промените се правят в полза на българските граждани и на българската държавност. Не може в една парламентарна република едно лице, което и да е то, да управлява самостоятелно държавата.

Източник: Епицентър

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *