Страсбург пак иска България да ратифицира Истанбулската конвенция!

България отблизо

Съветът на Европа призовава държавите, които са подписали Истанбулската конвенция, но не са я ратифицирали, да го направят. България е сред тези 12 страни.

Това се казва в съвместно изявление по случай Международния ден на жените, направено от германския министър на младежта и жените Франциска Гифай и генералния секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович Бурич.

България подписа конвенцията през април 2016 г., но не я ратифицира, заради решение на Конституционния съд от юли 2018 г., че конвенцията размива границите между двата пола и противоречи на Конституцията.

Българският конституционен съд окончателно постанови несъвместимостта на Истанбулската конвенция с българската Конституция.

На всички отдавна е ясно, че се оказва системен натиск с всички сили и средства срещу България – като национална държава, срещу християнството у нас – като хилядолетна ценностна система, и срещу българските национални институции – като единствена пречка пред налагането на антинационални и антихристиянски ценности, норми и практики.

Както добре си спомняме, именно Истанбулската конвенция гръмко се обявяваше против насилието срещу жени, а всъщност практически подготвяше узаконяването на еднополовите бракове в България и отваряше врата за привилегии на мигранти, които преминават през нашите граници.

Инструменти на този „истанбулски“ комплот срещу страната ни, бяха някои печално известните на българското общество НПО-та, сред които отново Българският хелзинкски комитет, както и някои други с думата „джендър“ в наименованието си.

Днес се търси същият ефект, като под паравана на „борба с корупцията“ – една безспорно чувствителна обществена тема – се търси узаконяване на несъществуващи етнически и всякакви други малцинства, еднополови бракове и разбиване на българските традиции и ценности. Учудващо е, че същите онези тъй наречени български НПО, защитават една антибългарска теза.

Tagged

1 thought on “Страсбург пак иска България да ратифицира Истанбулската конвенция!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *