Изведоха със сила майките от парламента, има още блокирани!

България отблизо

Засилено полицейско присъствие пред входа на парламента откъм столичния бул. „Дондуков”е регистрирано от присъстващите на протеста.

Служителите на реда и на НСО започнаха да изкарват един по един протестиращи от „Системата ни убива”, които по-рано днес влязоха в сградата. Недоволните престояха над 8 часа във фоайето, скандирайки „Оставка“. Те бяха категорични, че няма да напуснат Народното събрание, докато правителството на Бойко Борисов не подаде оставка. При протестиращите се появи и Мая Манолова.

Преди органите на реда да започнат да извеждат протестиращи, от охраната на парламента най-учтиво молят майките да напуснат сградата.  Мая Манолова обаче  обвини председателя на НС, че не спазва правилника и те също няма да го спазват.

По непотвърдена информация, двама протестиращи са все още в сградата. Преди минути пред НС пристигна и линейка и лекар влезе вътре. Заради създалото се напрежение депутатите прекъснаха заседанието си.

Преди това председателят на парламента Цвета Караянчева отказа да пусне момчето Христо , който е с детска церебрална парализа, да ползва тоалетната в парламента. 

 

Една от жените на Системата ни убива е с детето си , което е в инвалидна количка и се нуждае от специални грижи. Христо е помолил да отиде по нужда, заради което майките са отправили искане да бъде даден достъп на момчето до тоалетната.

 

„Току-що Цвета Караянчева забрани.  Казала е да излиза навън и да ходи по малка нужда на улицата“, обясни възмутена пред екипа на Фрогнюз  Вера Иванова, която също  на място. Майката на детето не могла да повярва, че човек на толкова висок пост демонстрира подобно нагло поведение към хора с увреждания.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *