Калоян Методиев шашна ГЕРБ: Президентът има нагласа да направи своя партия!

България отблизо

Прокуратурата започна яростна атака срещу президента Радев. Интересното е, че случилото се, не го превърна в жертва сред обществото, а само увеличи популярността и подкрепата за Румен Радев„.

„Дали президентът ще прави партия е въпрос на негово решение. Всички сценарии трябва да се разглеждат. Има такива нагласи и това нещо е в сферата на обсъжданията“.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ, Калоян Методиев, който е началник на политическия кабинет на държавния глава.

Попитан, дали президентът Румен Радев ще се кандидатира за втори мандат като държавен глава или ще прави своя партия началникът на политическия му кабинет заяви: „Всичко е на масата. Не мога да спекулирам с подобна теза дали ще прави партия. Всичко е вероятно и всичко е невероятно.

Водещият Геоги Любенов попита Калоян Методиев „конспирация или реалност е, че някой не иска Радев да се кандидатира за втори мандат“.

„Нито един сценарии не трябва да се изключва. Идват избори затова е нормално да почнат политически размествания и всеки да почне да си прави сметките и да има стратегии в сферата на социалната политика, включително и на партийното строителство.

Нормално е Радев да привлича гръмотевици. Може някой да го е страх от него“, посочи Методиев.

Той бе категоричен, че няма повод за импийчмънт на президента. „Не знам кой е „Митко“ от записите. Не искам да говоря общи приказки и да има спекулации, добави още началникът на президентския кабинет.

Случващото се между президентството и прокуратурата той определи като „батални сцени“. „Нямам идея дали главният прокурор Иван Гешев е поканен със СМС в президентството. Това не е минавало през мен.

Все пак трябва да отбележим, че за последните 30 години не съм виждал подобна активност на прокуратурата. Трябва да видим как ще завърши това и какви ще се резултатите“, така Калоян Методиев коментира мащабните акции, които прокуратурата подхвана през последните дни, цитиран от blitz.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *