Извънредният коалиционен съвет на ПП, БСП и ДБ завърши! Ето какво се случи!

България отблизо

Тази вечер се проведе извънреден коалиционен съвет, на който лидерите на БСП, Продължаваме промяната и „Демократична България“ обсъждаха какво ще се прави с третия мандат, връчен от президента на социалистите, за да направят опит за формиране на нов кабинет в настоящото Народно събрание.

 

Лидерите на вече тройната коалиция, от която се отказаха по-рано ИТН, след като в медиите изтече на запис от заседанието на ДБ в петък, излязоха тази вечер през задния вход на Министерския съвет. Никой от лицата на политическите формации в настоящото управление не се спря при чакащите журналисти, за да разкаже какво са решили на извънредната коалиционна среща, съобщава БНР.

От срещата се очакваше да стане ясно вървим ли към нови избори или лидерите на БСП, ПП и ДБ виждат някакъв шанс за привличане на подкрепа от готови да се разграничат от лидера си депутати от партията на Слави Трифонов. За тези две възможности заговори и съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов на влизане в сградата на Министерския съвет.

По-рано днес Ива Митева от ИТН поиска извинение от Христо Иванов за квалификации в изтеклия запис от заседанието на ПГ на ДБ в петък, а по-късно Слави Трифонов определи Христо Иванов  като „лицемер“.

В телевизионно интервю Корнелия Нинова пък съобщи, че „мандалото за ИТН хлопна“, и че преговорите с формацията на Трифонов приключват. Трифонов пък й отговори с пост във Фейсбук, където написа: „Гледах Корнелия Нинова по Би Ти Ви. Моят извод от нейното интервю е следният: “Комунист власт и мандат на пуска.

Току-що г-жа Нинова категорично се позиционира и към отбора на лицемерите. Христо Иванов говори зад гърба й как се е вкопчила във властта и как пак иска да е министър, но тя няма проблем с Христо Иванов, а има проблем с мен“.

В понеделник БСП събира членовете на Изпълнителното си бюро, а във вторник – на Националния съвет, за да бъде взето решение какво да се прави с третия мандат. По-рано през изминалата седмица Нинова съобщи, че БСП ще държи мандата до15 август, за да се приеме антикорупционното законодателство и да бъде избран председател на КЕВР.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *