Извънредно: Правителството на Петков изгони 10 руски дипломати от България!

България отблизо

По предложение на компетентните власти на Република България, съгласувано с министър-председателя Кирил Петков, България обяви днес 10 руски дипломати, акредитирани у нас, за персона нон грата, като им даде 72-часов срок да напуснат страната, съобщава „Труд„.

 

Заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев връчи в този смисъл съответната вербална нота на посланик Елеонора Митрофанова.

Съгласно информацията на компетентните власти, посочените служители на посолството на Руската федерация у нас са осъществявали на територията на Република България дейност, несъвместима с Виенската конвенция за дипломатическите отношения.

Руският посланик Елеонора Митрофанова възприема този акт на българските власти като изключително недружелюбен. Москва си остава правото за реципрочни действия, добави тя.

А ние питаме дали това правителство иска да вкара България във война с Русия, въпреки днешното предупреждение на президента Радев към правителството „Петков“?!

Защото изгонването на толкова много дипломати означава, че де факто ние почти прекратяваме отношенията си с Руската федерация.

Сега остава да дадем руските зенитно-ракетни комплекси С-300 на Киев и войната ни е в кърпа вързана.

Война с нашата вековна сестра и освободителка Русия. Да не говорим, че нямаме нито оръжия, нито армия. Да не говорим, че няма кой да охранява АЕЦ „Козлодуй“ и всички можем да хвръкнем във въздуха дори от някоя заблудена ракета, както стана в Хърватия преди няколко дни.

Ако това иска нашия премиер, ако иска пълен крах на страната, по-добре изобщо да не беше идвал в България.

Tagged

2 thoughts on “Извънредно: Правителството на Петков изгони 10 руски дипломати от България!

  1. Просто Киро е всичко друго, но не и наш премиер. Натресоха го САЩ за да изпълнява нарежданията им. Колко ще го търпим?…..

  2. „По предложение на …, съгласувано с … , България обяви …“
    Защо не може да се каже цялата истина – По предложение на американското посолство, без право на каквото и да е съгласуване и не България, а шайката страхливи, заблудени народовластници си въобразиха, че могат да плюят на историята на своя народ и на народа си, изобщо!

    Страшно е безумието на алчността!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *