Извънредно: ЧВК „Вагнер“ прекъсна последната връзка на обсадените украински части в Бахмут с останалия свят

Свят

Щурмът на Бахмут продължава и днес с ожесточени боеве в различните части на града. Новината от последните минути е, че силите на ЧВК „Вагнер“ са прекъснали последния основен маршрут за снабдяване на украинските въоръжени сили.

Военни наблюдатели от Киев признаха, че последният основен път за снабдяване на групата войски „Бахмут“ е на практика прекъснат, като бойците на „Вагнер“ са се доближили до пътя и го държат под огневи контрол, принуждавайки украинските сили да използват разбитите селски пътища. Само че разбитите селски пътища са целите в кал и всяко превозно средство, което влезе в тях затъва. Което означава, че да се доставят храна и боеприпаси по тези пътища е отчаяна работа.

Така на практика групировката войски на ВСУ в Бахмут е в оперативно обкръжение, което на популярен език означава, че са попаднали в „котел“.  И имат само два избора – да се предадат или да загинат.

През последните четири дни частите на руската армия и силите на частната военна компания „Вагнер“, са установили контрол над по-голямата част на град Бахмут, Донецка област, като фронтовата линия вече преминава през центъра му по протежение на река Бахмутка. И този „котел“, в който попаднаха частите на ВСУ в Бахмут вече прави положението им съвсем отчаяно.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *