Чеченски отряди атакуваха близо до Харков, а руски войски унищожиха британските крилати ракети „Сторм Шадоу“

Свят

Части на отделите на Министерството на вътрешните работи в Курчалоевски и Шатойски райони на Чечня са атакували украинските военни в района на Харков. Това заяви в Telegram ръководителят на региона Ахмат Кадиров, цитиран от световните издания.

„Отрядите на скъпите братя – началниците на отдели на Министерството на вътрешните работи на Руската федерация в Курчалоевски и Шатойски райони Рустам Агуев и Гаирбек Делимханов, заедно с военнослужещите от „Запад-АХМАТ“ на руското министерство на отбраната, нанесе превантивен удар срещу противника“, пише той.

Според неговите думи, ударът е бил нанесен в района на Харков близо до село Сотницки Казачок. Кадиров отбелязва, че чеченските военни са взели за основа тактиката на диверсантите от Украйна, които периодично се опитват да проникнат в Белгородска област.

Бойците от Чечня обаче, за разлика от противника, не стрелят по гражданска инфраструктура. Те атакуват изключително украински военни и тяхната техника, подчертава Кадиров.

Бързото нанасяне на мощни удари по ключови военни летища, където са базирани фронтовите бомбардировачи Су-24М и британските тактически крилати ракети Storm Shadow, показва, че руските военни са знаели за втория етап от контранастъплението на украинската армия, информират световните издания.

Буквално ден преди обявяването му от Пентагона бяха нанесени мощни удари по основните военни летища на Украйна, което не позволи на Киев да нанесе удари по цели в Крим и други региони.

Трябва да се отбележи, че след нанасянето на мощни удари по военните летища на Украйна, повече не е регистрирано използването на фронтови бомбардировачи и крилати ракети Storm Shadow.

Русия се опитва да увеличи броя на ракетите, като произвежда десетки ракети „Калибър“ на месец. Това заявява Андрей Юсов, представител на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна, цитиран от „УНИАН“.

Юсов отбелязва, че Русия понастоящем не само има остатъци от ракети, но и е създала отлични условия за тяхното производство, опитвайки се да увеличи капацитета.

„Производството на нови ракети е установено и те работят, за да се опитат да го увеличат. Всъщност всичко, което се произвежда сега, се използва веднага срещу Украйна“, казва Юсов.

Той отбелязва, че Русия произвежда десетки ракети „Калибър“ на месец.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *