Изгониха камили от конкурс за красота ! С какво прегрешиха добичетата – вижте тук!

Лайф зад паравана

Някой ако си мисли, че всичко е видял, май не е познал. И това чудо на чудесата се появи – конкурс за красота за … камили.  Това е една от най-големите атракции за местните жители, както и за всички гости на Саудитска Арабия.

Камилският конкурс за красота има вече дълга история и е утвърден като едно от най-интересните събития и е въпрос на чест и престиж участието в него. Саудитските власти приемат изключително сериозно този фестивал. За арабите камилата е символ на страната им. „Преди сме използвали това животно от необходимост, а сега за забавление“, каза главният съдия на конкурса Фавзан ал-Мади.

Хиляди бяха участващите камили  на този фестивал на красотата. Наградният фонд бе 57 милона долара.  Камилите се оценяват от жури, което следи за красотата и плътността на устните, гърдите и перфектност на гърбиците им. Фестивалът включва още и надбягване с камили, както и дегустация на камилско мляко.

Но – на конкурс за красота – като на конкурс ! И тук се появиха мошеници, които заложиха на пластичната хирургия в името на красотата. Властите са заловили хирург, който е инжектирал ботокс в устните, намалявал е и ушите им, а на някои са коригирани и челюстите! И горкичките нещастни камили , уличени в манипулативна и подмолна задкулисна игра, били дисквалифицирани, за ужас на техните собственици, вложили пари и мерак да видят своята камила сред фаворитките. Всеки собственик иска главата на животното да е по-внушителна и красива. Синът на  един от най-добрите собственици на развъдник за камили – Али Ал Мазурей, обяснява, че очаква всеки, който види животното да си каже – Каква голяма глава, какви плътни и големи устни, какъв голям нос, каква красота само!

На фона на този вече традиционен конкурс новината за откриването в Дубай на болница за камили на стойност над 10 милиона долара, би трябвало да се приеме съвсем нормално. Болницата е оборудвана с най-модерна техника и операционни зали, за които ние в България само можем да си мечтаем. Първата по рода си болница разполага с екип от опитни ветеринарни лекари, има възможност за едновременно лечение на 20 камили, а за тяхното възстановяване край болницата е изградена състезателна писта – това каза нейният директор Мохамед ал Булоши. Процедурите са по джоба на гордите собственици на камили, да не ги мислим!  Операциите започват на цени от 1000 долара, почти точно, както и започват операциите в България на двуногите пациенти.

С разликата в стандартите  ни,  разбира се. Е, ние не пръскаме толкова пари за камили, но пък за избори….. там сме недостижими..

Е, как ще ги стигнем някога, туй е въпросът?

Ами никак, и назад да ходим, пак няма да се срещнем.

Това е положението.

Автор Ели Комитска,  istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *