Изненада: Вижте дали Кадиров и Пригожин подкрепиха ген. Суровикин за изтеглянето от Херсон! Ще се смаете!

Свят

„Решението за изтегляне на войските от десния бряг на Днепър не е лесно, но говори за готовността на командването да поеме отговорност за живота на войниците“, каза Евгений Пригожин, бизнесмен и основател на ЧВК „Вагнер“.

 

Припомняме, че командващият руските въоръжени сили в Украйна генерал Сергей Суровикин заяви в сряда, че е взето решение руските войски да се прегрупират на левия бряг на Днепър, за да се спаси животът на военните и боеспособността на руската групировка.

„Решението, взето от Суровикин не е лесно, но той постъпи като човек, който не се страхува да поеме отговорност. Искам да подчертая, че операцията по изтегляне на войските винаги е изключително трудна. Обръщайки гръб на врага е невъзможно да напуснете позиции“, каза Пригожин.

Според него изтеглянето на войските с минимални загуби е най-голямото постижение на Суровикин, което единствено подчертава личните качества на командира.

„Когато Суровикин беше назначен на тази позиция, той отлично разбираше какво ще се случи през октомври-ноември и знаеше много добре какви стъпки трябва да бъдат предприети“, каза бизнесменът.

Пригожин смята, че случилото се не трябва да води до паника, а да се работи върху грешките.

„Разбира се, това не е победоносна стъпка в тази война, но е важно да не се изпада в параноя, а да направят съответните изводи и да се работи върху грешките. И след това ще стане ясно, кой е виновен и каква е същността на проблема“, каза Пригожин.

Според него, Суровикин е спасил живота на хиляда войници, които всъщност са били обкръжени на вражеска територия, която е напълно откъсната от пътищата за доставки.

Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров също подкрепи решението генерал Суровикин за изтегляне на войските от Херсон.

„Напълно съм съгласен с мнението на г-н Пригожин. Той много точно отбеляза, че ген. Суровикин спаси хиляди войници, които бяха в действително обкръжение. След като претегли всички плюсове и минуси, генерал Суровикин направи труден, но правилен избор“, написа той в Телеграм.

„Херсон е много труден район без възможност за стабилно редовно снабдяване с боеприпаси и формиране на силен, надежден тил. А защо това не беше направено още в първите дни на спецоперацията – това е друг въпрос.

Но в тази трудна ситуация генералът действа мъдро и далновидно – евакуира цивилното население и нарежда прегрупиране.

Така че за „предаване“ на Херсон не е нужно да се говори. Суровикин защитава войниците си и заема по-изгодна стратегическа позиция – удобна и безопасна. Всички знаеха, че Херсон е трудна бойна територия още от първите дни на специалната операция.

Войниците от моите части също докладваха, че е много трудно да се бие в този район. Да, може да се запази, възможно е да се организира поне някаква доставка на боеприпаси, но цената ще бъде много човешки животи. И тази възможност не ни устройва.

Затова смятам, че Суровикин действа като истински военен генерал, без да се страхува от критика. Той е отговорен за хората. Той вижда по-добре.

Благодаря ви, Сергей Владимирович, че се грижите за момчетата! Ще изпълним заповедта на Върховния главнокомандващ, няма да спрем да нанасяме удари по врага и няма да се изморим „, написа Кадиров в публикация.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *