Изненада: ГЕРБ опитват да оправдаят подслушването на политици с…руските шпиони!

България отблизо

„След снощното интервю на служебния министър-председател разбрахме, че той е разбрал от медиите, че са подслушвани политици. Той може да разбере истината и ние искаме да разберем истината. Ако е нарушен законът, тези, които са го нарушили, да понесат своята отговорност“.

 

Това заяви на извънреден брифинг на ГЕРБ Даниел Митов.

Ние обаче знаем, също от медиите, че службите съвсем наскоро бяха изслушани по повод шпионската мрежа, която действа от Руската федерация и им беше дадена много висока оценка. Очевидно, че служебният министър-председател и вътрешният министър не могат да простят на службите, че са разбили тази връзка“, посочи още Митов.

По думите му служебното правителство се превръща в предизборен щаб на президента Радев

„Откъде се появиха твърденията. Атанас Атанасов за пореден път се появява с такива твърдения. Мине се не мине, дойдат избори и той обявява, че някой е бил, подслушван.

После се установява, че това не е вярно, посочи Митов и припомни аферата „Костинброд“.

„След това истината, когато излизаше наяве, стана ясно, че всичко, което се е случвало е било законно. Подобни разрешения се одобряват от съда. Призоваваме всичко да бъде разсекретено.

Да се извади статистиката на разрешените СРС-та и в крайна сметка да стане ясно каква е истината, но не можем да приемем подобно говорене без каквито и да е доказателства.

За нас в момента шефовете на тайните служби са атакувани, защото разкриха руската шпионска мрежа“, каза още Митов.

Можем само да репликираме Митов като му припомним, че в момента не става дума за никакви митични и измислени пак от ГЕРБ руски шпиони, а за най-банално и свръх незаконно подслушване на политици от български тайни служби, което явно е разпоредено от хора на Борисов.

Нека каже защо неговите съпартийци са подслушвали политиците, пък тогава можем да си говорим има ли или няма руски шпиони.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *