Изненада: Ето какво ще изпрати Ким Чен Ун на фронта в Украйна!

Свят

Северна Корея се готви да изпрати 500 000 войници от своите въоръжени сили на бойни мисии в подкрепа на войната на Русия в Украйна, твърди военен кореспондент на руската държавна телевизия, съобщават „Евразия таймс“ и „Хиндустан таймс“.

 

В свое видео в YouTube Александър Сладков, руски журналист, специализиран във военните въпроси, твърди, че Северна Корея е твърдо на страната на Русия в продължаващия конфликт.

Освен това той добави, че Пхенян има желание да допринесе за усилията, като изпрати свои войски за участие в „специалната военна операция“ – термин, който обикновено се използва от Москва, вместо да нарича конфликта война с Украйна.

Въпреки това Сладков, позовавайки се на източници в Пхенян, също спомена, че тази военна помощ от Северна Корея ще зависи от ситуацията на фронта и събитията, които могат да възникнат. Руският военен кореспондент коментира, че севернокорейците са мотивирани от продължаващата военна помощ на Запада за Украйна и слуховете за скорошна намеса на НАТО във военните действия.

Освен това Сладков коментира, че КНДР събира доброволци и близо 800 000 севернокорейци са готови да помогнат на руската армия и решение относно тяхното разполагане в Украйна може да бъде взето скоро.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *