Изненада за Караянчева: Ето какво каза Австрия за руската ваксина!

Свят

Руският президент Владимир Путин и австрийският канцлер Себастиан Курц обсъдиха в телефонен разговор борбата срещу пандемията, включително възможните доставки на руската ваксина „Спутник V“ в Австрия и съвместното производство на препарата.

Според Курц, руската ваксина е достатъчно ефективна и безопасна, за да бъде използвана масово в Австрия. 

Това съобщи в петък пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

Припомняме, че вчера, Цвета Караянчева влезе в спор с Георги Свиленски от БСП относно руската ваксина. Кой ви гарантира, че руската ваксина е ефективна, попита го тя, цитирана от Епицентър.

Ето и отговорът, даден не от БСП или някоя друга партия, а от следваща страна-членка на ЕС, която без да пита Брюксел влезе в контакт с руския президент Владимир Путин и договори производството на руската ваксина в австрийските заводи.

В задачата се пита, защо досега Борисов не е направил това, въпреки че Русия и България са приятелски и братски страни, каквото и да говорят САЩ по този въпрос?!

„Въпросите за противодействие на коронавирусната инфекция бяха обсъдени подробно, включително и за доставка на руската ваксина „Спутник V“ в Австрия, както и за установяване на съвместното й производство“, се казва в съобщението. „Във връзка с това бяха договорени по-нататъшни тесни контакти между съответните заинтересовани институции на двете страни, съобщава Дир.бг.“

Отбелязва се, че разговорът е воден по инициатива на австрийската страна.

Ваксината „Спутник V“ е разработена от Националния изследователски център по епидемиология и микробиология, „Н.Ф.Гамалея“.

Ваксината бе одобрена от руските власти през август 2020 г. По данни на руския Фонд за преки инвестиции „Спутник V“ е регистрирана в 36 държави.

Русия вече доставя ваксината на редица страни в Близкия изток, Африка и Латинска Америка, на някои европейски държави (Унгария, Сърбия, Черна гора, Сан Марино), както и на бивши съветски републики (Беларус).

В Турция започнаха токсикологични изпитания на „Спутник V“, като се работи и за бъдещо съвместно производство на препарата.

Само в България Борисов и Караянчева не знаят дали руската ваксина била ефективна, макар че по целия свят и в Европа отдавна знаят това.

Това не ви ли намирисва на истински саботаж на ваксинацията в България с цел да гласуват колкото може по-малко хора на предстоящите избори?!

И за да може ГЕРБ отново да спечели и да бъде първа политическа сила?!

Лошото за тях е, че дори да спечелят, ще трябва да се махат от властта. Защото народът вече не ги иска.

Редактор Виктор Самуилов

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *