Изненада: Ива Митева взе съдбоносно решение за себе си и за отношенията с ИТН!

България отблизо

Председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева на изпроводяк проговори дали ще се кандидатира пак за депутат.

„Имах колебания дали да се занимавам с политика и мисля, че ако вие бяхте на мое място, също щяхте да имате тези колебания. Наистина не е лесно. Отстрани нещата изглеждат много различни.

Когато влезете тук в Народното събрание, нещата са много по-различни. Струва ми се, че съм длъжна да опитам за последен път“, допълни още председателят на парламент.

Тя уточни, че ще се яви като кандидат за депутат от „Има такъв народ“, но не смята да става член на партията.

Митева обърна внимание, че този парламент е първият, който е приел нов правилник. „Ние за 15 дена успяхме да напишем съвсем нов правилник, да направим предложения по него и да го приемем. Заради това и комисиите малко по-късно бяха създадени“, допълни още тя.

Парламентът свърши добра работа – щастлива съм, че не допуснахме да се нарушат Конституцията и Правилника.

„Приехме актуализацията на бюджета. Това, което направи парламентът е, че тук ние дадохме допълнително 16.5 млн. за култура, което въобще не е малко на фона на това, че дори министърът беше забравил да си предвиди актуализацията във внесения бюджет.

Дадохме допълнително 70 млн. за земеделие, 70 млн. за туризъм, 60 млн. за мигрантския натиск“, каза тя. По думите й парламентът е предвидил в бюджета и пари за общините.

„Парламентът свърши добра работа. Бяхме критикувани по отношение на това, че сме забавили създаването на комисиите. Радвам се, че днешното заседание се проведе на тази дата. Мисля, че е знаково.

Ако се беше провело вчера или в понеделник, тогава щяхме да разгледаме само точката, свързана със закриването на Бюрото. Днес успяхме да приемем на първо гласуване Закона за съдебната власт, което е знак, че имаме воля да започнем съдебната реформа.

Надявам се следващият парламент да се обединим, да бъдем повече единни, да бъдем повече смирени и да можем да започнем наистина съдебната реформа. Всички знаем и вие и ние, че там са ни необходими много гласове“, каза още Ива Митева.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *