Изненада: Киев опроверга САЩ! Руската армия напредва в няколко направления

Свят

Военният експерт Олег Жданов е коментирал появилата се информация от Института за изследване на войната (ISW) за преминаването на украинската армия през Днепър и закрепването на левия бряг на Херсонска област, съобщава „УНИАН“.

 

Мисля, че Институтът за изследване на войната направи много голяма грешка“, казва той, същевременно обяснявайки защо такова напредване на украинските войски днес му се струва невъзможно.

Експертът смята, че руснаците няма да допуснат това и ще направят всичко възможно, за да го осуетят:

„Днес е практически невъзможно да се задържим на брега, врагът не би ни позволил това и щеше да има ожесточени битки. Русия не би допуснала такъв вариант. Така че аз се придържам към версията, че в този случай Институтът за изследване на войната явно е сгрешил“,

В същото време Жданов допуска, че това може да има за цел да се въздейства на противника с подобни изявления.

Руските сили са изтеглили в Авдеевско направление танкова бригада, която се готвят да използват за щурм на позициите на Въоръжените сили на Украйна.

Това съобщи началникът на обединения пресцентър на Силите за отбрана на Таврическото направление полковник Алексей Дмитрашковски, информира „УНИАН“.

По думите му в Авдеевско направление руската армия е започнала да засилва артилерийския обстрел. Така през изминалото денонощие е имало 494 обстрела. Всъщност руските сили са се върнали към броя на обстрелите, който е бил през февруари.

„Появи се информация за придвижване на танкова бригада към района на Авдеевка. Трябва да се очаква, че руските сили ще използват тази техника в близко бъдеще, тъй като те щурмуват позициите без използване на техника през последните два дни“, казва Дмитрашковски.

Той също така отбелязва, че руската армия продължава да обстрелва и Угледар с реактивна артилерия.

Подразделения на руските военни са поразили части на въоръжените сили на Украйна в района на Богдановка, които настъпвали в посока Бахмут. Това съобщиха от Министерството на отбраната на Русия, цитирано от световните издания.

Ведомството обръща внимание на факта, че в момента руските десантни отряди продължават активни бойни действия в западните райони на Бахмут в Донецко направление.

Също така през изминалото денонощие авиацията и артилерията на Руската федерация, съвместно с подразделенията на въздушно-десантни войски са спрели опитите на ВСУ да контраатакуват от фланговете, отбелязва пресслужбата.

Освен това в района на село Торское руските военни са поразили командно-наблюдателния пункт на 23-ти отделен стрелкови батальон на Въоръжените сили на Украйна.

А в районите на селата Орехов и Каменское, Запорожка област, са нанесени удари по два свързочни центъра на 65-а механизирана и 128-а планинско-щурмова бригада на ВСУ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *