Изненада: Мира Радева каза кое ще принуди Слави да се прегърне с Борисов и ГЕРБ!

България отблизо

Мира Радева смята, че партията „Има такъв народ“, в момента, е в сложен избор, защото ще трябва да се „прегърне“ или с ГЕРБ, или с БСП в зависимост от това кой приоритет ще изведе напред в собствената си програма.

„Тъй като идеята им за мажоритарни избори минава през това в крайна сметка да се гласува тази промяна в Изборния кодекс, ясно е, че БСП едва ли ще приемат идеята за мажоритарен вот, така както и останалите партии там.

Виждам съвсем малка възможност ДПС да приемат подобна идея, но в никакъв случай не виждам нито БСП, нито „Демократична България“, нито „Изправи се! Мутри вън“ да приемат подобна идея. А и за ДПС е много проблематично“, каза още тя.

Мира Радева уточни, че в този смисъл, ако екипът на Слави изведе на преден план промяна в политическата система чрез мажоритарни избори, единственият им естествен съюзник е ГЕРБ.

„От друга страна, ако това стане, и то стане публично, то ще срути една от големите заявки на „Има такъв народ“, а именно това, че те не приемат авторитарния стил на управление и корупционните схеми, които се развиха около управлението на ГЕРБ“, допълни социологът. Според нея, хората имат нужда да поотдъхнат от публичното присъствие на Бойко Борисов.

„Аз мисля, че Бойко Борисов ще трябва да понатисне егото си и ще трябва да направи някаква крачка назад, за да може да даде шанс за сформиране на някакъв кабинет, но със сигурност ще иска компенсация“, заяви социологът.

Мира Радева коментира и ситуацията в БСП. Според нея Корнелия Нинова има да мисли за оцеляването на партията и на собствената си личност. „От нейна страна не очаквам някаква гъвкавост но, ситуациите могат да я принудят, защото политиката изисква гъвкавост“, каза още Мира Радева.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *