Денков: Ще гоним руски шпиони до дупка! А Радев ще прави служебни правителство само в сънищата си!

България отблизо

„Това, което е спешно е да бъде отворена църквата, за да могат миряните да влязат вътре. Знаете, че изцяло в рамките на Българската православна църква е да организира процеса. Вчера имах среща с представители на Светия синод, казах, че всичко, което е необходимо от държавата, ние ще го осигурим. Но не можем да се месим пряко в процеса. Те първа предстои да се анализира нотариалния акт и собствеността”, коментира премиерът Николай Денков.

Църквата трябва да стои отворена. Именно затова и Патриарха създаде необходимата организация. Не са изгонени руски свещеници, изгонени са хора, които са работили срещу националните интереси на България.

 

Прочетох доклада на ДАНС, достатъчно ясен е и основателен следващите 5 години да не бъдат допускани тези хора в страната, каза още Денков.

Относно коментарите за евентуално забавяне на действията на агенцията с изгонването на руските граждани Денков съобщи, че предстои разговор с председателя на ДАНС.

„На 4 октомври е срещата с канцлера на Австрия, основната тема е Шенген. Разговорът ще бъде колко губи Австрия, че България и Румъния не са в Шенген и колко би спечелила, ако сме вътре. Ако Австрия иска да бъдат защитени външните граници на ЕС, няма никаква причина да настоява нашите патрули да стоят на границата с Гърция”, добави премиерът.

„Ако ние защитаваме по-добре външните граници, то няма какво да минава през вътрешните. Целият фокус и на ЕС трябва да бъде върху защита на външните граници. Австрия няколкократко е твърдяла същото. Смятам, че имаме силни аргументи, за да покажем на всеки, че България и Румъния трябва да бъдат в Шенген и това е от ползва за всички”, посочи Николай Денков.

По темата за влизането в еврозоната Денков заяви, че решението ще бъде взето в средата на следващата година.

„Цялата дискусия за служебните кабинети не е самоцелна, а резултат, че видяхме при продължителен период от служебни кабинети как президентът еднолично може да завземе една огромна власт, която не му се полага по Конституция. Като следва принципа на разделение на властите. Начина как да се избегне тази концентрация на власт е въпрос на дискусия“, каза още той. 

Денков обясни, че вариантът служебния кабинет да отпадне е бил препоръчан от Венецианската комисия.

Tagged

1 thought on “Денков: Ще гоним руски шпиони до дупка! А Радев ще прави служебни правителство само в сънищата си!

  1. ЧУДЯ СЕ НА ТОЗ НАРОД КАК ТЪРПЯТ ШПИОНИН И ПРЕДАТВЛ КАТО ТЕБ НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА ТЕ ИЗГОНЯТ ОТ ДЪРЖАВАТА И ХВЪРЛЯН НА КРАВАРСКИЯТ БОКЛУК ТЕБ ОСВЕН ДА ПРЕДАВАШ ДЪРЖАВАТА НИ ЗА НИЩО НЕ ТЕ БИВА УРОД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *