Изненада от ЧВК „Вагнер“: Масиран щурм на „пътя на живота“ на ВСУ

Свят

Отрядите на ЧВК „Вагнер“ започнаха масирано нападение на магистралата близо до Хромово и Ивановски, опитвайки се да пробият отбраната на въоръжените сили на Украйна. Това се съобщава в доклади на Въоръжените сили на Украйна и украински военни анализатори, предават световни медии.

„Руснаците отново настъпват масово към магистралата край Хромовое. Опитват се да пробият. Това е просто ад. Въоръжените сили на Украйна отвръщат на удара с последни сили“, се казва в съобщения от нощта.

Както се вижда от картата, значителен район от магистралата и районите в дълбочина зад нея, са преминали в сивата зона след напредването на руските щурмоваци. Пробивът в този район заплашва с прекъсване на останалите селски пътища, през които се снабдява украинската групировка в Бахмут.

„В ход е щурм на руските части в посока Хромово и Ивановское“, потвърждават Въоръжените сили на Украйна от Бахмутския фронт.

В югозападната част на града ЧВК „Вагнер“ продължава да атакува, опитвайки се да пробие отбраната на Въоръжените сили на Украйна северно и североизточно от Индустриалния колеж.

В северната част на сивата зона на Бахмут ЧВК „Вагнер“ атакуват по посока на улиците „Медведев“ и „Войните интернационалисти“, според резюме на украински военни анализатори.

В същото време спътниците на НАСА регистрираха силни пожари в северозападната част на Бахмут, точно там, където са остатъците от частите на ВСУ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *