Проф. Витанов обясни кога ще започне бързото руско настъпление в Украйна

Свят
Кратка информация за политиката и войната за 08 март 2024 г.
Най-напред, честит празник на всички дами! За напомняне на господата, двата закона на Витанов
1 закон: Каквото една жена може да направи ЗА един мъж, никой друг не може да направи
2 закон: Каквото една жена може да направи НА един мъж, пак никой друг не може да направи.
Тъй, че господа , уважавайте жените и гледайте да попадате под действието на първия закон, а не на втория.
Сега да се върнем към нашите си дела.
В САЩ предизборната веселба тепърва започва. Вчера дядо Джо чете реч, изпълнена с храчки срещу чичо Дончо. Чичо Дончо се зарадва, че дядо Джо още диша. И това е само началото.
Войната н Газа се e закучила съвсем според прогнозите. Въпросът е – а сега накъде? Наникъде. Двете противодействащи си мрежи там са твърде големи и няма да бъдат унищожени, дори израелската армия да окупира цялата Газа. Решението е просто – едната мрежа трябва да изчезне от Газа. Иначе – още от същото и още повече от същото. А как си представяте едната мрежа да изчезне от Газа? Ами значи – още от същото.
Обратно към нашите си неща. Стигнахме до 5-та глава на книгата за Япония, която описва монолитната японска държава след периода Сенгоку. Тая глава има 2 части – за шогуната Токугава и след това. Токугава – това е същия тоя Туранага от сериала “Шогун”, който може и да гледате тези дни. Живота му е подробно описан, за да видите, как с търпение и система се основава шогунска династия с 15 шогуна и 250 години управление. В основата на всичко стои ремонтирана система на управление – от бакуфу става бакухан. По време на шогуната започва урбанизацията и индустриализацията на Япония, за да дойде ерата Мейджи. 250 години цари мир в Япония и тя се настройва , за да тръгне по траекторията на бързото развитие.
От гледна точка на теорията на Гумильов, това е инерциалната фаза в развитието на японския етнос. После трябва да започне западането, тоест фазата на обскурацията. В Япония обаче не става това и тази е причината да ремонтирам теорията на Гумильов. Японският случай показва, че траекторията на развитие, предписвана от Гумильов е само една отвъзможните траектории на развитие на един етнос. Тъй, че книгата, която евентуално ще държите в ръце, е уникална с това – никой досега не се е сетил, че теорията на Гумильов трябвада бъде ремонтирана. Ремонт има и на друти места – при мен няма нужда от космически въздействия, за да се появят пасионари. И тъй нататък. Приятно четене.
Караме нататък. Продължаваме с лорд Кейнс. Месецът на Кейнс свършва, а от понеделник след като свърши, съм ви нагласил нещо много интересно – как се взима власт в една държава. След като мога да пиша как става това в Япония, вероятно съм запознат и как става това на други места по света, нали така.
Да видим какво ни е нагласил за днес лорд Кейнс
Джон Мейнард Кейнс (ден 30)
… Системата от числа е изобретена, за да помогне на човека да сложи ред в хаоса на света..…
Ето, юрдечета крякащи мои, на изпроводяк лорд Кейнс ви казва, защо е полезна математиката. Нека сега да поуточним словата му. Математиката е като пустинята на ДЮН. Безкраен пясък от възможности за доказване на полезни и безполезни теореми. Много такива математици има – доказват някакви теореми, увеличават пясъка и си мислят, че правят нещо. За да има полза обаче, през пясъка трябва да мине някой от големите червеи и да го превърне в ПОДПРАВКА. А големите червеи, както знаете се насочват от тези, които знаят, коя част от пясъка е земята на червеите. Нали така. Затова, различавайте истинските математици от фалшивите. Фалшивият математик произвежда пясък. Много такива ще намерите да се бият в гърдите. Истинският математик произвежда ПОДПРАВКА, като вкарва пясъка, който прави, в устата на червей, който насочва. А подправката управлява света. Или както е казал Кейнс, помага на човека да сложи ред в хаоса.
Тъй, че като срещнете някой математик, трябва да му зададете 2 въпроса:
1. Я си покажи пясъка от теореми
2. А къде ти е ПОДПРАВКАТА, която си произвел.
Ако няма подправка, математикът е некачествен и няма да ви помогне да сложите ред в света. Ще произвежда само пясък. Това ни казва лорд Кейнс на изпроводяк.
И тъй, свършихме с Кейнс. И от другата седмица започва човекът с кодово име – Добре известният на хълма с козичките. Там да видите какви интересни неща сте има.
Стига за това.
Международна тема днес – войната в Украйна.
Какво става там? Земята в западна Украйна активно се изкупува от западни фирми. Следователно, очаква се да остане някакво парче от Украйна. Близко е до ума – някой трябва да плаща дълговете, с които се набълбуква сегашната Украйна. Украйна ще загуби територии, но това отдавна съм ви го написал. Пинчер-бауцариата ви бауца друго. Слушайте ги, добре ги слушайте и си записвайте. Аман от такива пишман-експерти, дето има една дума.
Обратно към Украйна. Парите на европейския данъкоплатец се леят безспирно в кацата без дъно. Кой ще отговаря за тия изляти пари в бездънната каца след като Украйна загуби войната? От гледна точка на европейските народи това е абсолютно тъпа политика. Не е тъпа от гледна точка на други интереси. И дори чичо Дончо каза – а стига безвъзмездна помощ, да им дадем заем.
И какво ще правят евробауцарите и нашенските бауцари след края на войната. Как каво – все едно, че нищо не е станало, може даже поклони пред Путин да почнат да правят. Те носовете им тъй и тъй орат земата, прсто ще сменат посоката. А народите ги мразят все повече. Ами, логично е.
Обратно към фронта. Вчера ви писах, как според мен, руснаците ще подходят към Одеса и Харков. Видяхте, че централният участък на фронта е важен – участъкът около Донецк. Днес – още малко за това. Това, което трябва да наблюдаваме, е линията Курахово – Карловка – Очеретово. Слд падането на Авдеевка, Сирски, напълно в стил Таракан, хвърля части на голо поле да контраатакуват руските позиции. Руснаците поспряха на линията Орловка – Первомайское- Красногоровка и пуснаха пак месомелачката. Млатят с голямокалибрени бомби и касетъчни боеприпаси украинските части, идещи през голото поле. Украинците имат по 5 бригади безвъзвратни загуби на месец, фронтът изтънява. Но какво ще стане, ако руснаците тръгнат от едната линия към другата, когато пушечното месо на Сирски привърши? Ами падането на линията Курахово – Очеретино отваря пътя на руската армия към Селидово и оттам към Покровск. А Покровск вече значи разрязване на украинската армия на левия бряг на Днепър на две части, които няма да могат да си взаимодействат.
И тогава ще започне веселбата по същество и бързото руско настъпление, защото украинската армия няма да има резерви. Сирски хвърля последните си резерви и май не му пука, какво ще прави, ако руснаците стигнат до Карловка. Или си е дал ясна сметка, че войната е загубена и протака, та дано стане някое чудо. Чудеса обаче трудно стават, особено във времената на господство на математическите модели от Ланчестър насам.
Ами гледаме. Пинчер-бауцарите ви бауцат от телевизиите за чудеса, вундервафета и украинска победа, аз ви говоря, че логистиката и математиката казват съвсем друго нещо – Украйна ще загуби войната и ще загуби територии, парите на европейците ще отидат в бездънната каца и кой купил земя в западна Украйна – спечелил. Но това няма да са нашите пинчер-бауцари, на които им текат лигите как ще участват в следвоенното възстановяване на Украйна. Ще участвате, колкото участвахте в Ирак. Тук действа
Закон за българския политик (не е формулиран от Витанов): Луд умора няма. Пие вода и продължава.
Тъй, че съгласно този закон, пинчер-бауцариата ще продължи да бауца. С две-три почуквания на канчетата откъм хълма с козичките некоалиционната сглобкена коалиция ще продължи да скърца – не им стиска да идат на избори, че се очаква як наказателен вот. Тъй, че, приятно гледане на цирковете покрай продължението на некоалиционната сглобкена коалиция.
Е, стига по това за днес.
Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса
Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 591 дни.
19 месеца са 580 дни. 19 месеца валидност. Броячът върти. 20 месеца са 612 дни
Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 694 дни. 22 месеца са 671 дни. 23 месеца са 701 дни. Над 22 месеца валидна прогноза. Броячите си въртят. Като дойдат следващите епидемии, вадете числата от тези рекорди и сравнявайте. И тъй ще разберете кой колко струва. Много искам да видя, как насред вълни и зарази, някой ще ви направи прогноза, която ще е валидна 694 дни. Но вероятно няма да съм жив, да го видя това.
Що де отнася до ковида, знаете какво трябва да правите.
1. Вършите си работата спокойно и спазвате елементарните предпазни мерки. Знаете, че здравната система се справя добре докъм 500 регистрирани случая на ден. Индикатор за проблеми са 7 последователни дни с над 500 случая.
3. Не се очакват проблеми с ковида и до средата на март. Няма да има опасност, няма да има 7 последователни дни с над 500 регистрирани случая на ден. Спокойно си вършете работата и спазвайте елементарните предпазни мерки. Юрдеците могат да крякат. Като направят прогноза за епидемия, която да е валидна 694 дни, тогава ще ги взема на сериозно.
За грипа – спирам с прогнозата. Вълната си заминава, съвсем според прогнозата.
Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *