Изненада: Проф. Витанов обясни защо руската армия напредва бавно, но непрестанно!

България отблизо

Сега по същество.

Първо гледаме какво прави руската, армия, после – какво прави украинската и след това – какво става на пропагандния фронт.

Войната се развива строго по законите на диалектиката. Има периоди на количествени натрупвания, в които уж нищо не става. След това следват периоди на бързи изменения. Сега сме в период на бавни натрупвания. Руснаците напредват бавно, но настъплението им не спира. Не са излезли от Донбас още, а там топологията е такава – свършва едното населено място, почва другото. Всичко е бункерирано в продължение на 8 години. Та, няма как да е иначе. Настъплението е бавно. Но, бавните количествени изменения ще преминат в качествени. Армията от диваня може само да рупа чипс, но не и да промени обстановката.

Сражението за Словянск – Краматорската агломерация. Понеже от месеци съм ви казал, че това ще е основното сражение във войната, от доста време насам ви го описвам как се развива от 4-те географски посоки. Ама нямало да бъде основното сражение, ама туй, ама онуй, ама Витанов нищо не разбира. Тъй, тъй – нищо не разбира. Ама това сражение ще определи хода на войната. Значи, не само решаващо, ами и определящо.

Сражението си върви. Очаква се настъплението на руската армия да е бавно докато паднат тежко укрепените Авдеевка и Бахмут. След това относително бързо сражението ще се пренесе при Словянски Краматорск. Ама нямало движение на фронта, ама нямало екшън. Ама Витанов да ходи на фронта и да не ни пречи да си рупаме чипса и да крякаме от дивана. Витанов е стоял достатъчно в армията.

Едно време, когато министър на отбраната беше един армейски генерал с мустаци, имаше и армия и се служеше по 2 години в нея. И трябваше да знаеш какво е чувството танк да минава, а ти да оставаш под него и марш на скок 40 километра да правиш с 30 кила раница на гърба. То не е като да рупаш чипс от дивана и да псуваш. И сега като почнете да ревете срещу мен, велики мъже днешни, гледайте да не си почупите маникюра и педикюра, че ще напълните лекарските кабинети да ви бършат сополите. Ама Витанов бил брутален. Брутален съм, свиквайте.

1. От север.

Както знаете, тук не се очаква съществено развитие в следващите дни. Причина – Словянск-Краматорската агломерация е почти достигната от север и руските части тук чакат придвижването на другите части от юг и от изток, за да почнат пълнокръвен щурм. Докато се чака, си върви артилерийски обстрел на двете украински отбранителни линии. Гледаме ги тях какво става. Когато се раздвижат нещата, ще започне атака на първата отбранителна линия.

1.1 Първата отбранителна линия на Словянск-Краматорската агломерация – линията Краснополие-Сидорово-Маяки – Карловка – Райгородок. Очаква се пробив на линията след падането на Авдеевка и Бахмут. Ново развитие – линията вече е под натиск.

1.2 Зад този линия има втора отбранителна линия – Новониколаевка – Глубокоя Макатиха – Селезньовка. Тя още не е достигната. Но това е по същество последната отбранителна линия преди навлизането в Словянск.

1.3 Словянск и Краматорск са в обхвата на руската далекобойна артилерия. Което значи, артилерийска обработка на отбранителните позиции на града. Върви. Не се очаква отбраната на Словянск от север да бъде пробита скоро. Украинската групировка е голяма, сражението ще бъде жестоко.

2. От изток

2.1. Линията Северск – Соледар – Бахмут се атакува. И то доста. Руската армия е в предградията на Северск и Соледар. Предстои падането на тези два града. Северск е обкръжен от 3 страни. Руснаците не бързат да влязат в него. Гласят капан за украинските части. Украинците трябва много внимателно да гледат каuво става в Соледар. При превземане на града от руснаците, частите покрай Северск трябва веднага да отстъпят. Иначе – котел. В Соледар, боевете са вече в самия град, след като руските части превзеха индустриалната зона. Украинската армия се крие из галериите на солните мини. Солните мини са големи, тъй, че криеницата се очаква да продължи доста време. Градът е доста важен за пробиване на отбранителната линия Бяхмут – Северск. Тъй, че руснаците ще се постараят да го превземат. Няма да е бързо.

Бахмут: руската армия полека го обкръжава. Има придвижване на руски части от юг. Градът е стратегически – без контрол на Бахмут руските части не могат ефективно да атакуват Словянск-Краматорската агломерация. Следователно, те ще хвърлят сили да превземат тежко укрепения Бахмут и ще го направят, въпреки, че Бахмут е укрепяван 8 години. Превземането обаче ще е доста бавен процес. Но руснаците напредват. Бункер след бункер.

3. От юг

3.1. Линията Торецк – Константиновка-Дружовка плюс Авдеевка

Тук е горещата точка в момента. Руските части са вече в Авдеевка. Започват битките вътре из кварталите. Не се очаква Авдеевка да падне бързо. Украинската армия ще я брани до последно, защото ако там се отвори дупка, руските части ще стигнат чак до покрайнините на Краматорск.

Знаете – превземането на Пески нарушава целостта на отбранителната линия Авдеевка- Мариинка. Падането на тези две града е въпрос на време. Може да се попитаме – кой ще падне пръв – Авдеевка или Мариинка. Залагам на Мариинка. В Авдеевка фортификацията е доста по мощна и се очаква тя да падне по-бавно. Значи, Мариинка. След което почват боевете за Красноголовка.

Ама защо толкова бавно напредва руската армия. Хайде сега малко вътрешна информация, специално за мъжлетата, рупащи чипс по диваните. Донецк има летище, което е под контрола на руските части. Насреща е Опитное, където украинците имат много голям укрепен район. Диванният Юрдек паша би атакувал директно. Но не се прави така, ако си пазиш войниците. А как се прави. Атакуваш по левия фланг. И какво има там? Село на име Пески. Я гледай ти! Превземаш Пески и продължаваш към Первомайское, Нетайлово и Водяное. Превземаш ги и тях, докато диванните маршали дорупват чипса и мърморят, че няма екшън. И ето, укрепения район в Опитное е притеснен откъм левия фланг. Бонус – през 3 ниви е Авдеевка. Виждаме как падането на Пески разбрицва отбраната на Авдеевка. Какво става на десния фланг. Влиза се в Красногоровка и Авдеевка почва да се обкръжава и откъм десния фланг. И докато рупачиjе рупат чипса на диваня и се прозяват, ситуацията около Авдеевка се напича. А падне ли Авдеевка, доста по-трудно се се обстрeлва Донецк с артилерия. А падне ли Авдеевка, се отваря пътя към Краматорск.

4. От запад

Тук все още движение на фронта и украинските войски могат да получават снабдяване и подкрепления. Руснаците трябва да отрежат тези логистични линии, ако искат да превземат Словянск и Краматорск. Забелязва се раздвижване на руските сили в посока Кривой Рог и Запорожие.

Следва анализ на ситуацията с украинската армия.

1. Знаете, украинската армия жизненоважно се нуждае от успешна контраофанзива. Украйна е в практически фалит и без западните пари и доставки на оръжия няма да издържи и месец. Положението е тежко. Загубите са огромни. 9000 били. Залужни по-добре да мълчи и да остави на Арестович да ги разправя тези приказки.

Проблемът е, украинската армия и днес не може да се организира за мащабна контраофанзива. Причините са обективни и си стоят. Ето и пак.

а) Няма все още противодействие на голямото превъзходство на руснаците в артилерия и във въздуха. Всеки опит за концентрация на части се подавя. Така ли е и днес – така е.

б) Западната помощ е малко. Никаква логистика няма за армия, която да нападне Херсон. Руснаците са струпали тежка артилерия около Херсон и чакат. Чакат Зеленски да надделее над благоразумните си генерали. Както виждате, доставките на западно оръжие не могат да спрат настъплението на руската армия. Какво друго да ви пиша. Да ви лъжа ли? Така ли е днес – така е.

в) Руснаците няма нужда да прехвърлят артилерията си в Херсон. Те спокойно могат да отстрелват украинските части и от другия бряг на реката. Какви логистични проблеми, какви стратегически капани бълнувате. Писах ви, пиша пак: украинците ще имат огромни загуби ако се опитат да нападнат Херсон. Голото поле между Николаев и Херсон ще се напълни с трупове. Руската артилерия ще ги отстреля като зайци. Затова украинските генерали не се и опитват, колкото и да му се иска на Зеленски. Така ли е и днес – така е.

2. Опитите за украински контраофанзиви

2.1. Настъплението на украинската армия в Южна Украйна – чакаме си го ДЕН ЧЕТИРИДЕСЕТ И ЧЕТВЪРТИ. Няма го, а аз си броя. Знаете, Зеленски каза, че до средата на септември Украйна трябва да си върне териториите. За да стане, трябва да има контраофанзива. Няма логистика за успешна контраофанзива. Голи куки за шаран-юрдеци.

2.2. Контраофанзивата около Харков.

Към Изюм – нищо. Към руската граница – нищо. Контраофанзивата при Харков отдавна я няма. Битките там са позиционни. Чакат и двете страни да свърши сражението за Словянск и Краматорск. Руснаците обстрелват с ракети и артилерия и държат ситуацията под контрол. Отбраната на Харков се държи на това, че украинците контролират сотелитните градчета покрай него. Докато диванните мъжлета се ядосват, че нямало екшън, там върви борба за всеки метър. Превзимат ли руснаците сателитните градчета и Харков заминава. Затова бавното движение на руската армия на юг западно от Харков е изключително опасно за украинските части там. Руснаците няма за къде да бързат тук. Не е свършило сражението за Донбас. Харков идва след това.

Броим и чакаме.

Чакаме украинската армия да изтласка руските части покрай Харков до границата с Русия – ДЕН ЧЕТИРИДЕСЕТ И ЧЕТВЪРТИ. Няма контраофанзива. Така ли е и днес – така е.

2.4. Контраофанзива около Херсон

Ах, тази контраофанзива към Херсон. Ах, това чудо. Ах, превземане на Херсон за 3 седмици. Ах, десетки хиляди пленени руски войници. Мечти, мечти-и-и-и на великия екперт Жданов.

Мечти без логистика. Жданов, като експерт, добре знае, че това са голи куки. Шаран-юрдечетата обаче реват. За тях и броим. 3-те седмици почнахме да ги броим от 16 август и свършват на 6-ти септември.

ЧАКАМЕ ХЕРСОН ДА БЪДЕ ПРЕВЗЕТ ДО 6-ТИ СЕПТЕМВРИ. ОСТАВАТ 14 ДНИ.

Мнение на Витанов за тая работа – няма логистична база за това. Това е поредната гола кука подадена към българските шаран-юрдеци. Призив – бъдете реалисти, мислете с главата си, а не с г..а си. Тежките времена, в които живеем изискват тежък реализъм, а не шаран-юрдещина.

Гледайте, в момента покрай Херсон руската армия настъпва. Влезли са в Благодатное. Каква украинска контраофанзива, какви 5 лева. Какво превземане на Херсон за 3 седмици, какви десетки хиляди пленени руснаци.

Старото броене си го продължаваме. Зер, Херсон ще бъде превзет и руските части ще се предадат. Нали това ви разправят експертите, дето ми ги навирате в лицето. Е, чакам си.

Чакам украинската армия да превземе Херсон – ДЕН ЧЕТИРИДЕСЕТ И ЧЕТВЪРТИ. Няма контраофанзива. Така ли е и днес – така е. Пък вие си слушайте блажните приказки на експерта Жданов. Той Жданов всичко знае, а Витанов нищо не разбира.

Както виждате, търпеливо си чакам – вече 44 дни и не мрънкам, че нямало екшън. Чакам си, Зеленски да спеши генералите си да настъпят към Херсон, колкото и да не им се иска. Все пак, до средата на сeптември руската армия трябва да бъде изтласкана от окупираните територии. Нали така беше повелята. Знам колко ще се изпълни, но си чакам средата на септември и нищо не казвам. Чакаме 6-ти септември и после средата на септември.

Двете кофи с пепел чакат.

Кофа номер 1 – на 6 септември. Тогава трябва да бъде превзет Херсон, нали това говорят великите ви експерти. И изсипвам публично кофа 1 с пепел върху главата си. Няма да стане. Даже, след като свършат тези 3 седмици, може да му отброя още 3 седмици на екперта Жданов

Кофа номер 2 – за 15 септември. Тогава руската армия трябва да бъде изгонена от Украина. Нали това е повелята. Лично от президента украински. Тогава публично трябва да си изсипя кофата с пепел върху главата. За радост на мъжлетата от диваните. Няма да стане-е-е-е. Никаква кофа с пепел няма да си изсипя на главата на 15 септември.

Чакам шаран-юрдеците ще ореват Вселената, за да прикрият факта, че са се хванали на голите куки на „великите експерти“, а не са слушали какво им е говорил Витанов, а то е – мисли с главата си, а не с г..а си. Първи пик на рева – малко след 6-ти септември. Втори пик на рева – малко след 15 септември.

Няма обективни условия нито за превземане на Херсон, нито за отблъскване на руската армия от Украйна. Не се ловете на голи пропагандни куки. Не бъдете шаран-юрдеци. Бъдете реалисти.

Та чакаме.

Шаран-юрдеците вече реват. Хванал се шаранът на голата кука. Демонстрира му се, че се е хванал на голата кука и той почва да реве. Трябва да покаже, че освен шаран е и юрдек. Няма проблем. Пресметнато е, че ще ревете. Очакваните 2 пика на рева са споменати по-горе.

Само, че тази война ще свърши и животът по света няма да стане по-лек. Със шаранщина и юрдещина няма да прокопсаме. Затова ви казвам отсега – мислете с главите си, а не с г…вете си. За да не се затрием.

Идеологическият фронт.

1. Знаете, писах ви, че докато не тръгне да става ясно кой печели сражението за Краматорската дъга, тук всичко ще си е, както си е – народите на воюващите страни са добре хванати в клещите на пропагандата и стоят там. Украинската пропаганда се очаква да има проблеми с обясняването на загубата на Донбас. И с други неща, за които е още рано да пиша. Гледаме опити за пропаганда. Каква е технологията. Простичка. Колкото е по-зле положението на фронта, толкова повече пропагандни голи куки трябва да хвърляме.

За всяка гола кука има шаран-юрдеци, които да се хванат на нея и да крякат. Така с кряканицата някак си неусетно трябва да се преглътне поредния погром на фронта. И докога така? А после, като свърши войната. Ама те руснаците ще бъдат изгонени от Украйна. Тъй, тъй, че и до 15 септември. Спирайте белото, докато е време. Идат тежки изпитания, нашата държава трябва да се преустрои, за да ги посрещне. Това става с реализъм, прогнозиране, планиране и с активни действия. А не със шаран-юрдещина. Спрете да се ловите на голите пропагандни куки и мислете какво идва след войната. 9000 били убитите украински войници от началото на войната. Тъй, тъй, верваме. Мислете с главата си, а не с г…а си.

2. Ще кажете какво става у нас. Изнамерил съм ви нещо. Ще трябва да се помъчите, за да познаете откъде е. Не е Сун Дзъ. По старо е. Днес ще обсъдим въпроса какво ги чака западняците. Ще ви напиша нещо. Няма да ви кажа от кого е, че ще има планина от изпочупени маникюри и педикюри и ще трябва много мама много сополи да бърше.

ВЕЛИКАТА КЛАСИКА (ден двадесет и четвърти)

….. Изборът е създаден от хора с власт за хора без власт…..

Ма, какво се опитваш да ни кажеш бе, Витанов. Чакайте ей сега да ви напиша и другия цитат в стила на оня от сумрака във Флоренция

МНОГО ГОЛЕМИТЕ ПОЗНАВАЧИ (ден петдесети)

….Най-голямото желание на човек с власт е да има още повече власт…..

Така. Властта за политика е като наркотикът за наркомана. Властта разказва играта на политика и го променя от човек към политик. Еволюция – ще кажете. Към дегенерация (в повечето случаи) ще добавя аз, че всички да сме доволни. Та когато властта обсеби политика, той иска още повече от нея. Откъде да я вземе. Как да я запази? Най-голямата заплаха е народът и затова за народа трябва да се измисли начин, по който той да не зпалашва да вземе властта на политиците. И се измисля – изборът. Избираш народе, уж и после 4 години мълчиш, нали си избрал – плащай си за избора. Та затова, изборът е създаден от хора с власт за хора без власт. За де не пречите на концентрацията на властта. Някой веселяк е нарекъл това демокрация. Е, помните какво писах вчера. По тоя път, някой ден някъде пак ще се избере неуспял художник с мустаки. С избори, демократично. И веселбата ще започне. Щото той народът може да се държи далеч от властта не само чрез избори. Затуй е важно кой брои гласовете при изборите и как хората са свързани с проблемите. Малей-й-й-й, Витанов, как не те е срам да цитираш Суперсатаната. Абе, изследвам, защо тия с мустаките все успяват да вземат властта. Но добре, днес няма да цитирам никого повече.

Това е за днес. Желая здраве и успехи. И нека вирусът и войната стоят далеч от вас.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *