Изненада: Тръмп разби действията на Байдън срещу Русия и призна, че е страхотно да си в добри отношения с Путин!

Свят

САЩ би трябвало да се опитат да изградят добри отношения с Русия, вместо да я тласкат все по-близо до Китай. Това заяви бившият президент на САЩ Доналд Тръмп за американския телевизионен канал FOX News.

„Да си в добри отношения с [руския президент Владимир] Путин е страхотно. Трябва да правим бизнес с Русия, да се разбираме с нея, вместо да я тласкаме към Китай“, коментира бившия лидер на Белия дом.

Тръмп също така добави, че в момента „Русия и Китай набират сила заедно и съвместно“, предаде Фокус.

На 15 април настоящият държавен глава на САЩ Джо Байдън подписа указ за въвеждането на санкции срещу Русия. По-специално Вашингтон забрани на американските компании да купуват дългови ценни книжа от Руската федерация, санкционира 16 организации и физически лица за връзки с Москва относно намесата в американските избори, а осем граждани и юридически лица – за работа в Крим. Също така от Вашингтон бяха изгонени 10 дипломати, които САЩ считат за представители на руските разузнавателни служби.

Кремъл отговори твърдо и категорично на това като изгони самия американски посланик от Москва, заедно с още 10 негови дипломати. Освен това забрани на оставащите служители в американското посолство да се придвижват свободно из Русия, както и други санкции за физически и юридически лица.

Според Тръмп, последните действия на Русия в Близкия Изток потвърждават, че публикациите в американските медии за предполагаемата готовност на Руската федерация да изплаща възнаграждения на бойци в Афганистан за убийствата на американски войници са пълна лъжа.

Припомня се, че през юни 2020 г. The New York Times съобщи, че определено звено от руското военно разузнаване насърчавало талибаните да извършват атаки срещу военнослужещи от международната коалиция в Афганистан. Тръмп отбеляза, че американските разузнавателни служби признават тези версии за съвсем ненадеждни.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *