Изненада: ЧВК „Вагнер“ рязко промени тактиката на боевете за Бахмут

Свят

Въпреки факта, че Бахмут е почти напълно обкръжен от руските войски, стана известно, че ЧВК „Вагнер“ изключително неочаквано са променили тактиката на провеждане на боевете за този град.

 

Според експерти, това се налага, заради променената ситуация и разгромът на украинските части, както и заради необходимостта да се зачисти по-бързо Бахмут/Артьомовск/, за да може руската армия да се придвижи по-бързо към двете последни Донбаски крепости – Славянск и Краматорск.

За радикалната промяна в тактиката на битката за Бахмут съобщи военният анализатор Алексий Хетман, според когото частите на ЧВК „Вагнер“ и руската армия вече не обкръжават града, а започват директно да изтласкват украинските войски и чуждестранните наемници от територията на Бахмут, съобщават световните издания.

„През последните 24 часа руснаците започнаха да се сражават не толкова за превземането на града в тези райони, а да се опитват да прогонят украинците директно от града. Те започнаха да натискат стъпка по стъпка от изток на запад, напредвайки в града. Сега се провеждат боеве“, казва Хетман.

Подобна тактика може да се дължи на факта, че през последните 72 часа около 30% от украинските войски са напуснали Бахмут (около 4 хиляди души – бел. ред.), но все още може да има от 8 до 10 хиляди украински военни в града.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *