МОЩЕН възглас РАЗТРЕСЕ цяла Русия: ГОТВЕТЕ се, буржоа! Ваш ред е!

Свят

Снимка с група лекари от Бърза помощ, които се втурват в Мавзолея на Владимир Илич Ленин разбуни социалните мрежи в Русия, съобщава РИА Новости.

И някак неусетно, вместо да помислят, че има съвсем обикновена причина за пристигането на Бърза помощ, хората на секундата започнаха да утвърждават, че Ленин се е събудил, че вече е жив. А някои се бояха, че медиците от Бърза помощ са дошли да убият, оживелия по някакво чудо, Вожд на Великата октомврийска социалистическа революция.

„Гответе се, буржоа! Ленин се събуди“, написа Толя Курлаев. „Ленин е жив, аз знаех“, написа друг ползвател на мрежата. „Там Ленин ли умира, или отиват да го подменят“, тревожи се трети. Във Фейсбук се появи дори твърдение, че се е сбъднало предсказанието на българската пророчица Ванга, как Владимир отново ще се върне и ще направи Русия велика и могъща.

И понеже самият Владимир Ленин не може да възкръсне от мъртвите, на негово място се появи Владимир Путин. Който постепенно, но неотклонно изпълнява пророчеството на великата българка.

А вестта, че Бърза помощ се е втурнала в Мавзолея на Ленин, премина като буря по цяла Русия. И не остави никого равнодушен. Имаше закачки, имаше тревога, имаше и неприкрито желание за ликвидиране на капитализма.

Разбира се, поводът за появяването на Бърза помощ бе съвсем обикновен. На един от посетителите му станало лошо и повикали лекарите да помогнат.

Но тази реакция на хората в цяла Русия е симптоматична. Тя показва ясно и недвусмислено, че руснаците вече мразят капитализма. И чакат с нетърпение появата на новия лидер, който ще ги избави от зловещия буржоазен капан.

Тази реакция на руските хора показва още, че традициите на социализма, на справедливостта, на желанието за спокоен, достоен и мирен живот, стават все по-силни с всеки изминал ден.

Но копнежът по социална справедливост и достоен човешки живот вече обхваща хората по цялата Земя. Народите в Източна и Западна Европа, в Латинска и Северна Америка, в Близкия Изток и Африка нямат търпение да се отърсят от отровната плесен на капиталистическите порядки.

Те искат да не са просто стока, да не са пушечно месо, да не зависят от тъпоумията на поредния крадец и разбойник, който нарича себе си „бизнесмен“.

Силната реакция на държавите от цяла Европа срещу безскрупулното потъпкване на техния суверенитет от така наречения Европейски съюз, желанието им да се развиват самостоятелно, в съответствие с националните си интереси, само показва, че чашата на търпението вече е пълна догоре. И скоро ще прелее.

Но желанието на народите не е да върнат един отминал етап от своето развитие. Желанието им е да направят социализма по-съвършен, по-демократичен, и изцяло подчинен на волята на народите. А не на волята на дадена партия.

Да се постигне това е много трудно. Но колкото и да е трудно, Руската федерация, начело със своя харизматичен лидер Владимир Путин, стъпка по стъпка се приближават до това общество на бъдещето. Общество, в което волята на народа ще бъде закон за властта.

Разбира се по този път има много и смъртоносни препятствия. Защото капитализмът е натрупал огромна власт в ръцете си. И се съпротивлява с всички сили.

Но никой, колкото и да е могъщ, не е могъл да се противопостави на неумолимия ход на историята. Защото човечеството се движи към повече свобода, повече демокрация, повече социализъм, повече доброта и обич между хората и народите.

И пророчески звучат днес, думите на един друг Владимир – Владимир Маяковски, който изрече: „Ленин е жив, Ленин ще живее във вековете“.

Защото Ленин е желанието на хората за достоен и щастлив живот. А това желание никой не може да унищожи.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

7 thoughts on “МОЩЕН възглас РАЗТРЕСЕ цяла Русия: ГОТВЕТЕ се, буржоа! Ваш ред е!

  1. Много литературно и красиво е написано, но като цяло отразява истината. Борбата за справедливост е вечна в историята на Човечеството и е оцветена с кръвта на милиони.

  2. Иво Македонски, мечтата за комунално общество е толкова стара, колкото и самото човечество. Мечтата за такова обществено устройство започва в самата зора на човешкото самоосъзнаване… Но първи официален изразител на тези тъжнения е богочовекът Иисус Христос! Всеки който необременено прочете, препрочете и поразсъждава върху философията на Десетте Божии заповеди ще стигне до този извод. Всеки който непредубедено проучи живота на Христос обезателно ще реши, че именно Той е първият комунистически водач… Идеята за братството, за равенството ,за солидараността се появява именно 29-30 години след раждането на Комуниста от Галилея… На мнозина им е трудно да възприемат тази истина! И именно те се чудят защо е толкова заразителна идеята за равенството между човеците… И не си дават сметка, че тази идея ще вълнува човечеството докато то самото съществува…Владимир Илич Ленин добре е осъзнавал тази истина! Той дори в своите „Философски тетрадки“ прави намек в тази насока… Съзира, че в устоите на Християнската религия има сериозен конкурент!… Именно за това решава идеята за „комунално“ устроеното общество да я постави на материалистична основа! Това означава, че идеализма на религиозната доктрина за Бог трябва да се отрече! Ленин го прави по най-елементарния начин, като обявява, че „религията е опиум за народите“! Казва го не защото е вярно, а защото тази позиция съответствува на неговите мечтания-да се превърне във водач на новото комунистическо общество… Тоест, не Христос, а Ленин е месията!… Да бъдеш обявен за Месия е мечта на всеки диктатор! С Ленин или без Ленин, с Христос или без него мечтата за равенство и братство в междучовешките отношения ще бъде вечна… Комунистическата идея е неунищожима независимо от това доколко е постижима! Тя може би именно с това е запленяваща-че така или иначе е невъзможна! Но Иво, кой може да унищожи човешката мечта!…

  3. Г-н Данаилов, благодаря ви за оценката. Възприемам я като пожелание за повече работа. Защото истината трябва да проникне в сърцата на всички.

  4. Г-н Красин, напълно съм съгласен с вас. Никой не може да унищожи мечтите на хората. И наистина Христос е първият водач на човечеството. Ленин е друг водач. Но това че обявява религията за опиум не означава, че е диктатор. Просто, по времето на Ленин, църквата е била в ръцете на богатите феодали и капиталисти. И не е можела да научи хората на нищо добро. А иначе, Ленин следва именно заветите на Христос.

  5. Чета с вълнение, интерес и наслада публикациите в „ИСТИНАТА“ – истината на времето, в което живеем. Възхищавам се и се гордея авторите – Иво Македонски, Станислава Славова и другите. Но този път с наслада прочетох и коментарите – интелигентни, компетентни, доброжелателни и … верни и точни! Да, християнските ценности на Иисус Христос са вечната мечта, но и вечният стремеж, заложен у човека. Трябва само да се събуди – и у нас, и у бъдещите потомци. Затова съм привърженик на вероучението, на християнските ценности – това би трябвало да е първото, на което да учим подрастващите. Защото и най-гениалният специалист в която и да е област не би струвал, според мен, нищо, ако у него не вирее Човекът. Би станал политик, банкер, бизнесмен, лекар…, но ако го няма човешкото, защо ни е??? Нагледахме се на такива безбожници!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *