Илияна Йотова: Бих подкрепила тези партии, които дадат гаранции, че ще работят за народа!

България отблизо
Политиците у нас трябва да започнат да си говорят. Оптимист съм. Заявките са за научени уроци, за повече разум и мъдрост. Очаквам по-добър диалог между партиите след следващите избори. Това каза пред Българското национално радио вицепрезидентът Илияна Йотова.

„Важното е какво правим със страната си през следващите месеци, защото целият свят навлиза в криза след толкова тежката пандемия. Ще има сериозни социални проблеми. Аз бих застанала и бих искала да бъда част от това мнозинство в страната, което да даде гаранции на хората, че има стабилно правителство, което мисли за тях. Така че държавата да върви напред и да се развива – и чрез икономиката ни, чрез Планът за развитие, и че тези стъпки ще ги правим заедно с хората“, обясни тя.

 

Според нея следващите месеци България може да постигне много. „Това е нашето послание и като президентска двойка, което ние никога не сме изоставяли“, заяви Йотова.

 

Тя отбеляза, че много скоро ще са ясни имената на хората, които ще влязат в Инициативния комитет, който ще ги подкрепи като кандидатпрезидентска двойка за предстоящите избори.

 

„Очаквам да има различни кандидат – президентски двойки. Не подценявам никого. Моята сила е в това, че умея да слушам хората. Аз вярвам в борбата на идеи. Ние ще чакаме хладнокръвно всички кандидати и разбира се, че ще направим най-добрата кампания. Като се надявам да има и добри дебати“, уточни Илияна Йотова.

 

По думите й това ще бъде сложна кампания. „Всеки ще се опитва да лансира своите послания, ще бъде много трудно да се отсее всичко. Избори две в едно – така се реши, за да не се харчат излишни пари. Това е за мен доброто решение“, посочи тя.

 

„С всеки опонент ще искам да говоря какво предстои на България и какви са важните решения в тази посока“, каза още вицепрезидентът.

 

По думите и е много важно какво правим в най-скоро време с Плана за възстановяване и устойчивост и с комплекса „Марица Изток“.

 

Йотова не пропусна да честити и днешния празник на всички българи.

 

„Имаме нещо много хубаво, което наблюдавам последните две години – българите зад граница са част от събудената България. Те са хора, които не просто наблюдават, а са дейни участници в събитията тук и се опитват да дадат от своя опит навън. Тези хора дори съветват децата си да се върнат тук и да помагат за развитието на страната ни. Каква работа остава – това е нещо, за което ще продължа да работя, независимо какъв пост заемам и ще заемам и занапред – това ще е съхраняването на родовата памет. Защото това е имунната система на българите. Това ги съхранява и пази българите от векове насам“, коментира тя.

 

„Моя отдавнашна мечта, готова вече и като проект, само трябва институциите да го направят  – това е създаването на Български културен институт. Защото това е пътят на връщането на позициите на държавата ни зад граница“, добави Илияна Йотова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *