Италия СНЕМА антируските санкции! А Борисов само говори!

Свят

Вчера министър-председателят на Италия Джузепе Конте заяви, че Италия ще направи всичко възможно, дори и невъзможното, за да отмени санкциите срещу Руската федерация.

Това съобщава информационна агенция „Ройтерс“, цитирана от newzfeed.ru.

Официален Рим е убеден, че санкциите срещу Русия са неефективни. Освен това, италианските партии от управляващата в момента коалиция обръщат внимание на това, че тези санкции нанасят много голяма вреда на италианската икономика. Според тях, нищо не налага да се въвеждат санкции срещу Руската федерация. И Рим няма намерение да жертва икономиката и благосъстоянието на своите граждани, заради непомерните амбиции на Брюксел да управлява цяла Европа. Както и да се конфронтира с държавите като Русия, които не приемат този диктат.

По думите на италианския премиер, отдавна е време, свръхдържава като Русия да бъде върната в клуба на Голямата седморка. Джузепе Конте заяви категорично тази италианска позиция, на конференцията по външна политика, която се провежда тези дни в Генуа.

На журналистически въпрос дали Италия би искала да отмени санкциите срещу Русия, Джузепе Конте заяви категорично, че страната му не само иска, но и работи усилено върху подробно споразумение, което да бъде сключено с Руската федерация. И което да отмени както санкциите срещу Русия, така и ответните санкции, които Руската федерация въведе против държавите от ЕС.

По този начин, според италианският премиер, ще бъдат гарантирани националните интереси и на двете държави – Италия и Русия. И те отново ще продължат своето нормално развитие, основано на политически и икономически връзки от взаимен интерес. Джузепе Конте заяви, че опитите на Брюксел да диктува своите виждания за международните икономически отношения, които страните-членки на ЕС трябва да осъществяват са се провалили. Понеже европейските страни винаги са били суверенни и сами са определяли кое е в техен интерес и кое – не. Без да чакат някой от Брюксел или другаде да им казва какъв е техния интерес.

Така че след Великобритания, която напуска Евросъюза, можем да очакваме в скоро време и Италия да се махне. Защото Брюксел унищожава страните-членки на ЕС, както и техните народи. И понеже знамето на Италия е почти като българското знаме, само че вместо бялото отпред е зеленото, то може и ние да ги последваме. Стига да успеем да се отървем от убийствената хватка на ГЕРБ.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *