И друга европейска държава поиска „Спутник V“ за цялото население на страната!

Свят

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, цитиран от местни медии, че княз Алберт II от Монако е поискал от Москва да достави коронавирусната ваксина „Спутник V“ за цялото население на европейската държава. 

Външният министър заяви, че потокът заявления от Европа, относно закупуването на руското лекарство непрекъснато нараства. Той подчерта, че след публикуването на независими научни оценки, западните страни трябва да признаят, че „ваксината е добра“.

По-рано Лавров заяви, че отношението на Запада към руската ваксина коренно се е променило.  И ако преди месец нападките бяха необуздани и абсолютно неаргументирани, то сега, вместо груби подмятания по адрес на руската ваксина, от Европа се сипят толкова заявки, че Русия не може да смогне да ги удовлетвори. Според Сергей Лавров, западните държави разбират, че „Спутник V“ определено е най-добрата ваксина сред първите.

А Борисов още се прави на сляп и глух за искането на хората в България да се закупи веднага руската ваксина. Ако продължава в този дух никой няма да го разбере. Нито да му прости.

И ще има да носи отговорност за още загинали българи.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *