И Менда Стоянова бе привикана на разпит в полицията! Ето какво се случва!

България отблизо

За подобен сигнал съм давал подробни обяснения точно преди година. В този сигнал става дума за това, че аз съм внесла законодателни промени, които са облагодетелствали господин Васил Божков. Това са пълни лъжи. Това може да се види от стенограмите на НС.

 

Това заяви бившият председател на бюджетната комисия към НС Менда Стоянова, която беше привикана на разпит в ГД „Национална полиция“.

„Направих законодателна инициатива, с която съм добавила въпросната лотария, пропусната в предходния текст, за облагане с 20% . Тази законодателна инициатива е в полза на бюджета, а не в полза на друг офлайн оператор“, обясни Стоянова.

„В края на 2013 по предложение на Георги Кадиев беше изпусната лотарията. За цялата 2014 г. беше извън облагането в Закона за хазарта. С мое предложение, в края на 2014 г. внасям корекция, с която от от началото на 2015 г. Се облагат вече и лотариите и на Божков. За мен е странно, че още миналата година пред прокуратурата изчистих този въпрос, а сега от МВР. Пиар върху пиар“. Така определи тя действията на вътрешния министър Бойко Рашков и обвини журналистите, че го реализират именно по негова поръчка.

С една дума, Менда Стоянова е невинна. Както винаги. Но…нека да внимава, защото разследващите органи сериозно са тръгнали по следите на бившите управляващи.

И нищо чудно, да цъфне и тя в някое разследване. Така че нека не се радва предварително.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *