Менда Стоянова разкри кой ще управлява България, ако Борисов подаде оставка

България отблизо

Бъдещата Конституция няма да промени държавното управление, заяви в интервю пред в. „Марица“ Менда Стоянова.  

Златна конституция да напишем, няма как да премахнем корупцията, ако хора на съответните позиции не искат да  спазват законите  и търсят начини да ги заобиколят.

Много лесно е да критикуваш законите, въпросът е  всеки от нас да ги спазва.  Законите в България не са по-лоши от много други държави, още повече че голяма част от тях са в съответствие с европейските правила и директиви. Но ако ние  като общество, държавните и съдебните служители не с​ъблюдаваме закона, никога няма да постигнем това, което искаме – справедливост.

Ако съберем 120 подписа, а ние ще съберем, защото разчитаме на „Воля“ и независимите депутати, ще  внесем проекта в Народното събрание.

В Конституцията  не е посочена подробната процедура, но е казано, че най-краткият срок, в който може да започне обсъждането на предложените текстове, е два месеца и не по-късно от пет. Амбицията ни  е  в началото на ноември да гласуваме решение за Велико народно събрание. Ако се приеме това решение, ще започне  процедура по подготовката на  избор за ВНС.

Ако премиерът подаде оставка, както обеща, президентът трябва да връчи мандат на най-голямата политическа партия в парламента, тоест на ГЕРБ.

В такъв случай с коалиционните партньори от Обединени патриоти можем да предложим нов състав на кабинета с друг премиер или със същия. Какъв е проблемът да е същият? Ако му гласуваме доверие?

Президентът е длъжен да го приеме. Така че не очаквам големи промени.

ГЕРБ пак ще управлява, тъй като в момента не виждам по-подходяща партия, добави Стоянова.

Tagged

1 thought on “Менда Стоянова разкри кой ще управлява България, ако Борисов подаде оставка

  1. МетТе ма, смени си диоптъра на очилата, щом не виждаш в момента „по-подходяща партия“! И точно ти ли ще ни учиш да спазваме закона, дето си кривнала от него по всички линии?! Тези лекции ги чети в Сливенския – там може някои и да ти повярват

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *