Йончева осъди Борисов и на втора инстанция! Бащицата бесен, пак ще обжалва

България отблизо

Осъдиха премиера Бойко Борисов да плати на депутатката Елена Йончева 5000 глоба за претърпени неимуществени вреди от накърнен духовен интегритет, чест, достойнство и добро име, причинени от противоправно поведение на Бойко Методиев Борисов.
Това става видно от решение на Софийския градски съд от 8 април 2019 г.

Така депутатът Йончева осъди премиера Борисов и на втора инстанция – СГС. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд в едномесечен срок от връчването му на страните.

В това решение СГС отменя солидарното заплащане от страна на ГЕРБ на обезщетението към Йончева.

Решението на съда може да бъде обжалвано

Премиерът е осъден да обезщети Йончева за думите си: „Ще ли сте успешни журналисти вие, ако по няколко милиона държавата ви плаща за едно интервю взето? Питам: Ако за интервю държавата България, през една от централите си, плаща на журналистка за интервюта в чужбина по няколко милиона струвайки, които даже нашето правителство беше принудено от предишното да доплати“ и „бяхме принудени милиони да платим за нея. С мъж – премиер тогава„.

Тези думи са казани на 10 март 2017 г. в Бургас, на Кръгла маса по екология и земеделие. Освен глобата, премиерът Борисов трябва да плати и лихва върху главницата, считано от 10 март 2017 г. до окончателното изплащане.

От съдебното решение става видно, че искът е в размер от 20 000 лв., а съдът е определил по-малка наказателна глоба за премиера.

Борисов трябва да плати и разноски за първоинстанционното производство в размер на 825 лв.

Това не е първото дело, което се води срещу премиера за негови изказвания.

На 6 ноември 2018 г. Софийският градски съд отхвърли исковете за обезщетения по делото за клевета, което водеха един срещу друг лидерите на ГЕРБ и на БСП – Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Двамата имаха словесни схватки по време на кампанията на парламентарните избори.

По-рано, на 20 май 2018 г. премиерът обжалва решението на Софийския районен съд, че трябва да плати 5000 лева заедно с партия ГЕРБ на Елена Йончева.

Трябва да добавим само, че Елена Йончева има намерение да дари тези 5000 лева на нуждаещи се деца. Депутатката от БСП не съди  Борисов, заради прищявка, а за да изчисти името си от клеветите и да накаже премиера за лъжите, които използва срещу опонентите си. Ироничното е, че съденето на хора, които са се осмелили да кажат някоя истина за премиера бе патент на Борисов, но Елена Йончева много успешно ползва този похват срещу него самия.

loading...

Tagged

2 thoughts on “Йончева осъди Борисов и на втора инстанция! Бащицата бесен, пак ще обжалва

  1. Браво на Елена! Надявам се, че след като няма противоречиви присъди на първите две инстанции ВКС ще потвърди присъдата, или най-малкото може я върне с указания за увеличаване размера на санкцията.

  2. За да отсъди СГС и тия 5 000 лв. , значи фактите против тиквата са не железни , а направо неръждавейка . Мошеникът Бойко Борисов вече усеща , че лодката му потъва и не може да разчита дори на верните си съдии .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.