Какво всъщност каза президентът Радев на управляващите вчера? Вижте цялата истина!

България отблизо

Човекът, пряко избран от народа си, вчера направи заявка за сериозни промени в държавата. Посочи грешките, провалите, пропукването на държавността – всичко, което виждаме с очите си последните години.

Народът вижда това, което се каза. За безотговорното и нехайно отношение към срива в Търговския регистър, липсата на реакция при фалита на застрахователната компания „Олимпик”, корупцията, безхаберието и неадекватните реакции на управляващите, които толкова са си повярвали, че се смятат за богоизбрани и несменяеми.

Президентът посочи още нещо, което малко хора си позволяват – авторитарният режим на Борисов. Който се чувства не като премиер, избран за определен срок, а като несменяем владетел на територията. И съответно – също толкова деспотичен и нетърпящ критика и чуждо мнение.

Държавата се пропуква, демокрацията изчезва, управлението е хаотично, а корупцията разяжда цялата система. Резултатът е видим от всички – демографска криза, бедност, икономически застой, отлив на инвеститори. Но ние, като народ, винаги чакаме някой „отгоре” да ни каже реалността. Не искаме да си признаем в какво положение сме. Защото тогава трябва да вземем мерки.

Президентът Радев беше категоричен – промяна трябва да има, наложителна е за оцеляване на държавата и народа. И посочи още нещо – изборите няма да направят промяната. Както не я направиха последните 2 8 години, когато просто трапезните политици си сменяха местата около масата.

За първи път някой имаше смелостта да каже, че изборната система в България е порочна и не може да доведе до промяна, а само до взаимозаменяемост на управляващата политическа каста.

Оставките не решават нищо. Факт, който го знаем. Защото Премиерът винаги при опасност за властта си, жертва някой от министрите си, за да оцелее той и съответно – цялата му клика, която управлява държавата – във всичките й институции, системи и територия.

Тук е България и тук и ще бъде! Господин Президент, народът на България иска промяна! И ще се бори за нея, за да бъдем нация, българи, общество! За да бъде България!

Елена Гунчева Istinat.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *