Кирил Петков в истерия: Борисов не ми вдига, Тагарев не си го давам!

България отблизо

Трябва да се работи бързо, и през почивните дни“.

Това заяви съпредседателят на ПГ-ДБ Кирил Петков след пресконференцията на ГЕРБ, на която Борисов излезе с оферта към некоалиционните си партньори – подписване на коалиционно споразумение за три години, което ГЕРБ ще изработи до 10 дни.

Петков призова колегите си от ГЕРБ да работят по-бързо, по-старателно, „за да имаме възможността да седнем и да говорим още този уикенд“. 10 дни е прекалено дълго“, каза още той.

 

„Според мен е много важно да работим по-бързо. Знам, че имаме три почивни дни. Не трябва да са почивни за хората, на чиито рамене стои цялата държава. Бих призовал ГЕРБ да работят по-бързо, по-старателно, така че да имаме възможността да работим заедно още през този уикенд. Не трябва да чакаме конференция на Европейската народна партия или каквото и да е било“, настоя Петков.

 

Искам да видя какво точно означава коалиционно споразумение за целия мандат. Не мога да приема нещо, което още не съм прочел.

Съгласен съм, че хората не отиват на избори, за да гласуват за регулатори. Точно това е проблемът. Ние на 6 март ще си спазим обещанието и Денков ще си подаде оставката. Мария Габриел ще е премиер“, увери Петков, като отново подмина темата за външния министър.

 

„Да седнем и да решим реалните задачи, които интересуват гражданите. Нямаме ли ясен отговор за регулаторите, за службите, разговорът за министри е второстепенен“, отсече той. 

 

Още вчера изпратих SMS и звънях на Борисов. И му казах, че е време да седнем да говорим, стига толкова медийни изяви, цялата държава нас чака”, поясни съпредседателят на ПП, но не каза дали Борисов му е отговорил. По информация на Епицентър. бг Борисов не му вдига телефона

 

„Нито един български войник няма да бъде изпратен в Украйна“, заяви още Кирил Петков.

 

„Министър Тагарев ме уведоми за всички дейности, които е направило Министерството на отбраната във връзка с помощта за Украйна и аз съм му много благодарен, разбрахме, че през последните 9 месеца много е направено.

Ще призова нашите колеги от ГЕРБ да имат задълбочен разговор с министър Тагарев, за да разберат колко много е направено.

Искам обаче ясно да кажа, нито един български войник няма да бъде изпратен в Украйна“, подчерта той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *